ÖZYAĞLAR MUCİZESİ

Özyağlar bitkilerin tohumlarından, kabuklarından çiçeklerinden, yapraklarından çıkarılan aromatik ekstrelerdir. Bir damla öz çıkarabilmek için o kadar çok bitki gerekiyor ki yağları kullanmak bitkilerin kendisini kullanmaktan 70-80 kat daha etkililer. Çok güçlüler. Bitkiler ile iletişime geçerek, onların yardımını kabul ederek sonuca ulaşabiliyoruz.

Ciddi sağlık problemlerinin yanısıra bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, çevremizde gezinip duran hastalıklardan korunmak, vücudumuzu temizlemek, duygusal dünyamızı dengeye kavuşturmak için aromatik özlerden faydalanabiliyoruz. Ki kimyasal laboratuvarlarda hazırlanmış ilaçlar da formüllerini bitkilerden alıyorlar. Bitkilerin içindeki kimyayı taklit ederek üretiliyorlar. Fiziksel, ruhani ve duygusal, zihinsel konular- doğayla bir bütün olarak - doğadan gelen aromatik ilaçlar ile halledilebiliyor. Tüm güzellik ve bakımımızı özyağlar ile -süpermarkette satılan zararlı ürünlere muhtaç kalmadan- sağlayabiliyoruz.

Aslında aromatik bitkiler binlerce yıldır tapınaklarda, hastalık durumlarında, güzellik konularında pek çok medeniyette zaten kullanılmış, şifaları keşfedilmiş. Özyağlar ile terapi şimdiki dünyamıza uygun, hızlı , etkili bir çözüm, aromaterapinin de bir adım ötesine gidiyor. Çünkü piyasada bulabileceğimiz en saf ve doğal, terapi niteliğinden kesinlikle emin olduğumuz (bu konu ile lütfen benimle iletişime geçin) özleri aynı zamanda dahilen alabiliyoruz.

Yapılan bilimsel araştırmalar yağların içeriğindeki kimyasal bileşimlerin gücünü ortaya koyuyor. Amerika’da hastanelerde mikropları öldürmek, hastalıkların yayılmasını önlemek bu ekstreler kullanılıyor. Pek çok doktor tedavisine özyağları katıyor, ameliyatlara girmeden önce hastalarında kullanıyor, ciddi hastalıkların tedavisi sağlanıyor. Yağlar ile ilgili bilimsel araştırmaları okumak isterseniz pubmed.gov adresine bakabilirsiniz.
Gezegenimiz-dünyamız büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Ve biz böyle bir zamanda dünyaya geldiğimize göre bu dönüşümün bir parçasıyız. Yaratıcı olan bizleriz. Etrafımızda olan biten herşeyi hayatlarımızda kendimiz yaratıyoruz. Yağları kullanarak kendimize şifa dolu hayatlar yaratabiliriz. Doğa ile olan bağımızı korumalı, doğaya destek olmalıyız. İçeriğinde zararlı kimyasallar bulunan, doğaya ve bize zarar veren pek çok çeşitli maddeden uzak durmalıyız.

Aromatik ilaçlar ile vücudumuza her gün bir temizlik ve detoks sağlayabiliyoruz. Cilt bakımında ve güzellikte içsel temizliğimiz çok önemli. Eğer içimiz temiz ise, tüm sistemlerimiz doğru-dürüst çalışıyor ise bu cildimize de yansıyor. Bazı insanların duyguları ciltlerine hemen yansır, en ufak bir gerginlik, sıkıntı yüzlerinde bir akne ya da siyah nokta ile kendini ortaya koyar. Bunu engelleyebilmek için elimizden gelenin en iyisini yaparak, duygusal dünyamızı –yine aromatik özler ile- düzenleyerek, temizliğimizi sağlayabiliriz. Yüzümüzü yıkamak için çayağacı gibi antiseptik bir yağ kullanabiliriz, bal ile maske yaparken içine besleyici bir yağ (örneğin mirha-mürrüsafi) damlatabiliriz. Tuzlu su ve yağlar ile deodorant, oda spreyi hazırlayabiliriz. Karbonat ve yağlar ile temizlik malzemesi yaparak mutfağımızı, banyomuzu temizleyebiliriz. Hayatlarımızı en güzel haliyle yaşayabiliriz.

Kullandığımız özyağların kalitesi terapi niteliğinde fayda sağlamak ve şifalanmak için çok önemli. Bitkilerin kimyasal bileşimlerini yani bizi iyileştirecek gücü bulmalarını hangi yükseklikte ve nerede yetiştirildikleri, hava ve toprak koşulları, toplanma saatleri, yetiştirilme özenine bağlıdır. Bu yüzden önerebileceğim ve CPTG (certified püre therapeutic grade) sertifikasına sahip tek marka doTERRA’dır. doTERRA mucizevi özyağları pekçok insanın yaşamının değişmesine, güzelleşmesine ve huzura açılmasına yol açıyor.