Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Arzu Rezzan Sunam ile Meditasyon Kursu


"Zihin saf iken mutluluk bir gölge gibi takip eder ve bizi hiç terk etmez.” Buda

Bu kurs ile dışarıda dünyada olan biteni değiştirmeyeceğiz ancak olanlara olan tepkimiz, etrafta fırtına kopsa da dengeyle yürüyebilmemizin yolunu- meditasyonu öğreneceğiz.
4 haftalık kursu, meditasyona açılan bir yol olarak görebilirsiniz, kurs sonunda bu yolda yürümeye devam ederek; düzenli meditasyonu sürdürebilirsiniz. Kurs süresince yapılacak yönlendirmeli meditasyonlarda odağımız nefesimiz ve bedenimiz olacak. Dışarıdan hiç bir nesneye bağlı kalmadan her an yanınızda olan nefes ve beden farkındalığı ile meditasyonunuzu her yere taşıyabilirsiniz. Kurs boyunca nefesimiz, bedenimiz ve zihnimizle bağ kurmaya, duymaya, dinlemeye, eşlik etmeye niyet ediyoruz. Kursun ardından kendinle buluşmak için, kendinle bağlantını korumak için meditasyon hep seninle olacak.

“Bizi kendimizden başka kimse kurtaramaz. Hepimiz kendi yolumuzu kendimiz yürümeliyiz.” Buda

Kimler katılabilir? 

Bu kurs meditasyona başlamak, meditasyonu hayatında düzenli hale getirmek, kendiyle, özüyle buluşmak isteyenler ve en çok da yeniden başlamak isteyenler için.


Buluşma Takvimi:

10 Mart 2020 / 20:15-21:45
17 Mart 2020 / 20:15-21:45
24 Mart 2020 / 20:15-21:45
31 Mart 2020 / 20:15-21:45

Ücret: 350 TL + KDV (Nefess Yoga üyelerine ve mezunlarına* 320 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrencileri ve mezunları

Uzman: Arzu Rezzan Sunam

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 3 Mart tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Arzu Hakkında

İlk kez yaklaşık 20 yıl önce aylarca para biriktirerek gittiğim interrail sırasında bedenimi gezmelere götürüp zihnimin orada olmadığını anladığımda bu yolculuğun ihtiyacı belirdi… Yaklaşık 12-13 yıl önce de ilk kez yoga asana pratiği yapmaya başladım. Yoga zihnimi ana davet etmek, iç sesimi duymak konularında hissettiğim ihtiyaca cevap veren bir araç oldu ilk etapta. 2010 yılında aldığım Hocalık eğitimi ile de bu kez, özellikle verdiğim dersler sırasında her an anda kalmak hocalığı çok çabul benimsememe neden oldu. Hocalık yolunda aldığım çeşitli eğitimler, meditasyon ve farkındalık yolunda pek çok çalışmayla yolculuk devam ediyor.

Nisan 2011’de kuruluşundan itibaren Nefess Yoga’da dersler vermeye başladım ve Nisan 2012’den itibaren de Nefess Yogaya ortak oldum. Yoga dersleri vermeye devam ederken bir yandan da Nefess’in çizgisini bozmadan aile sıcaklığında bir yoga okuluna dönüşmesi yolunda çalışıyorum.

Mart 2016 itibariyle Yelina ile Temel Hatha Yoga Hocalık Eğitimi vermeye başladık ve bugüne kadar 100e yakın yoga uzmanı yetiştirdik.

Yoga ile birlikte hayatıma girmeye başlayan meditasyon, ilk kez 2014 yılında katıldığım vipassana meditasyonu ile dönüştürücü oldu. O dönemde uzun süre düzenli olarak sabah akşam 1 saat meditasyon yapmayı sürdürdüm ve sürdürdüğüm dönemler her ne fırtına olursa olsun savrulmadan yürüyebildiğimi deneyimlediğim zamanlar oldu. Hayat akışında düzenli meditasyonları sürdüremediğim sonra tekrar geri döndüğüm zamanlar, tek başıma, eşimle, arkadaşlarımla sessiz inzivalar yaptığım zamanlar oldu. 2014 yılından bu yana düzenli olarak meditasyon dersleri veriyorum, meditasyon inzivaları düzenliyorum. Bu kurs aracılığı ile de meditasyonu hayatında düzenli sürdürmek isteyen birbirini motive eden bir çemberin oluşmasına niyet ediyorum.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga