Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.


ÇEVRİLMELER HİÇ BU KADAR FERAHLATICI OLMAMIŞTI!

Yoga asanalarından çevrilme (twist) pozlarını kimi zaman omurgayı yumuşatan hareketler olarak deneyimlesek de, hangimiz meşhur “bind”larda zorlanmıyoruz?

Can, Feldenkrais Practitioner Deniz Erdem ile özel bir atölye oluşturdu: bedenin “organik”, doğal yapısında çevrilmeler nasıl “kolayca” ve “eforsuzca” yapılabilir? Omurganın spiral özelliklerini Feldenkrais - Hareket Yoluyla Farkındalık Metotu ile hatırlamak ister misiniz?


2,5 saatlik sürecek olan bu atölyede Deniz size kısa bir süre Feldenkrais metotu hakkında bilgi verdikten sonra 1 saatlik “omurga ve çevrilme” odaklı bir ders yaptıracak. Ardından, Can ile yumuşak ama hissel açıdan derin yeniden 1 saatlik çevrilmelerin ağır bastığı bir yoga akışı yapacağız.

Kimler Katılabilir?

Daha önce ne yoga ne Feldenkrais yapmış olun olmayın, fark etmez!

Atölye bedeni üzerinde araştırma yapmak isteyen her katılımcıya açıktır!



FELDENKRAIS METODU NEDİR?


Hepimiz kişisel tarihimiz, yetiştirilme tarzımız, kültürümüz, geçirdiğimiz hastalıklar ya da aldığımız hasarlar nedeniyle fiziksel ve psikolojik davranış kalıpları geliştiririz. Sinir sistemimizin derinliklerine gömülü bu kalıplar psikolojik ve fiziksel açıdan gereksiz kısıtlamalara sebep olur. Moshe Feldenkrais'ın, dövüş sanatları, fizyoloji, psikoloji, anatomi ve nöroloji alanlarındaki deneyimlerinden yola çıkarak oluşturduğu Feldenkrais Metodu, geçmişimizden gelen alışkanlıklarımızdan kurtulmamızı, yeni düşünme, hareket etme ve hissetme biçimleri geliştirmemizi sağlar.

Hareket Yoluyla Farkındalık (Awareness Through Movement) Grup Dersleri sırasında uygulayıcı, katılımcılara belirli bir hareket dizgesi vasıtasıyla sözlü olarak yol gösterir. Kişi, hareketleri kendi temposunda uygular. Uygulanan hareketler kişinin kendi hareketlerinin örgüsü, akışı ve bağlantıları hakkında farkındalık geliştirmesine olanak verir. Hareket rahatlığının bu şekilde keşfedilmesi benliğimizi kavrayışımızı artırır. Sinir sistemimizin işleyiş süreçlerine dayalı bedensel bir farkındalık ve bu farkındalığı günlük hayatlarımızda işlevsel bir şekilde kullanma yetisi kazanırız.



Feldenkrais metodu bedensel ağrıları konusunda başka yöntemlerden fayda görmeyen pek çok insana yardımcı olmuştur. Ayrıca müzisyenler, sporcular, oyuncular ve dansçılar hareket kabiliyetlerini geliştirmek için Feldenkrais metoduna başvurabilirler. Moshe Feldenkrais metodunu üç düzlemde tanımlar:


1) İmkansız görüneni mümkün kılmak,

2) Mümkün olanı kolaylaştırmak,

3) Kolay olanı zarifleştirmek.


Başka pek çok faydasının yanında Feldenkrais aşağıdaki sorunlar için de oldukça etkilidir:



- Yaş Kaynaklı Değişimler

- Kronik Ağrılar

- Nörolojik Rahatsızlıklar

- Duruş, Denge, Koordinasyon ve Esneklik

- Kronik Yorgunluk

- Sakatlıklar

- Atletler, Müzisyenler, Dansçılar ve Sanatçılar için Hareket Kabiliyetinin Artırılması

- Bedensel İşlerde Çalışanlar için Beden Farkındalığı

Bunlara ek olarak hareket menzilinin genişlemesi, nefes alış-verişin iyileşmesi, rahatlığın artması ve kolay hareket etmenin yeniden keşfedilmesi gibi etkiler de görülür. Kişinin kendisiyle ilgili algısının değişmesi ve kendini daha iyi anlıyor olması, profesyonel ve şahsi potansiyeline ulaşmasında etkili olur. Katılımcılar artan bir iyi olma ve doğallık hissi yakalarlar.

Tarih ve Saat: 4 Mart 2018 Pazar / 14:30-17:00
Ücret: 135 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine 110 TL + KDV)
Uzmanlar: Can Bora & Deniz Erdem

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 23 Şubat tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Deniz Erdem kimdir?

Deniz Erdem, 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nü bitirdi. 2001-2009 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sanatçı kadrosunda yer aldı; aynı zamanda sahne direktörü olarak idari kadroda çalıştı.

2009-2011 yıllarında New York ve İstanbul’da metodun resmi eğitmeni Anthony Vincent Bova ile Eric Morris Oyunculuk Yöntemi’ni çalıştı. 2013 yılında Amsterdam’da, üç buçuk yıl sürecek olan Uluslararası Feldenkrais Metodu Programı’na başladı. Kasım 2016’da eğitimi tamamlayarak Uluslararası Feldenkrais Federasyonu onaylı EuroTab (European and Israeli Feldenkrais Training Accreditation) akreditasyonuyla Feldenkrais Practitioner olmaya hak kazandı. Metodun ATM (Awareness Through Movement-Hareket Yoluyla Farkındalık) grup deslerine ve FI (Functional Integration-Fonksiyonel Bütünleştirme) özel seanslarına devam ediyor.

Ocak 2017’de uzun yıllardır hayalini kurduğu Deniz Erdem Studio’yu açtı. Stüdyosunda profesyonel oyuncu ve oyuncu adaylarına yönelik oyunculuk atölyeleri düzenliyor, oyuncu koçluğu yapıyor, dönüşüm koçu ve regresyon terapisti olarak kişilerin kendilerini dönüştürmelerine kolaylaştırıcı olarak destek veriyor.

2017 yılının Haziran ayına kadar Craft Oyunculuk Atölyesi'nde eğitmen olarak çalıştı. Halen, Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu, Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi’nin eğitim programlarında farklı sanat dalları ve disiplinlere yönelik eğitimler veriyor.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga