Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.


Yürümeyi meditatif bir yaklaşım olarak ele alan ve bu bağlamda ülkeler arası yürüyerek seyahat eden koreograf, eğitmen ve performans sanatçısı Dicle Doğan deneyimlerini “Yürüme” atölyesinde sizlerle paylaşıyor.

Yürüme atölyesi, bedenimiz aracılığıyla varlığımızı onurlandıran evren ile bütünleşmemizi amaçlıyor. Atölyenin niyeti, parçaların bütünü olmak, bütünün parçası olmak ve buluştuğumuz enerji alanlarındaki bireyselliğimizi beden aracılığı ile keşfetmeye hazırlamak olacaktır. Atölye, bireyselliğini ve farkındalığını hareket ile bütünleştirmek isteyen herkese açıktır.

Kimler Katılabilir?

Atölye, bireyselliğini ve farkındalığını hareket ile bütünleştirmek isteyen herkese açıktır.

Tarih ve Saat: 12 Ocak 2019 Cumartesi / 15:30-17:30

Ücret: 70 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına* 60 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı mezunları

Uzman: Dicle Doğan

Dicle Hakkında

İstanbul’da yaşayan bağımsız koreograf, performans sanatçısı ve eğitmenim. Tiyatro toplulukları ve kurumlarında koreograf olarak çalışıyorum. Oyunculara “oyunculukta beden kullanımı, hareket ve farkındalık” eğitimleri veriyorum.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çağdaş Dans Anasanat Dalı’ndan 2011 yılında mezun oldum. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. “Meditatif Yaklaşımların Dans ile İlişkisi” üzerine yazdığım tezimin araştırma sürecindeyim

2015 yılından beri yürümeyi meditatif bir yaklaşım olarak ele alıyorum ve bu bağlamda ülkeler arası yürüyerek seyahat ediyorum.
2015 yılında İtalya’dan Fransa’ya 650 km yürüyerek gerçekleştirdiğim (Viafrancigena Hac Yolu) ilk solo seyahatim ile sanatsal dökümantasyonlarımı hazırlamaya başladım.

2016 yılında Norveç’te St. Olav Hac Yolu’nu 8 gün kadar yürüdüm ve tekrar Türkiye’ye döndüm.
2017 yılında İspanya’dan Portekiz’e 850 km (Camino de Santiago Hac Yolu ) yürüdüm. Ve sanatsal sürecimi dökümante edebilmem için Portekiz’de Raizvanguarda Residency’e davet edildim. Türkiye Kültür Derneği’nin sürecimi desteklemek ve hızlandırmak için sağladığı sanatçı fonu ile Portekiz’de geçirdiğim 20 günlük araştırma sürecimin ardından Türkiye’ye geri döndüm.
2017 yılında Türkiye’de bulunan Efes Mimas Yolu’nun Karaburun Yarımadası tarafını 100 km yürüdüm.
2017 Ağustos ayında Araştırmalarıma devam etmek üzere İtalya’ya döndüm. Roma’dan güney rotasını takip eden Viafrangicena Hac Yolu’nu 60 km daha yürüdüm.
2017 yılında sevgili hocam Sinem Er’den aldığım burs ile Temel Vinyasa Uzmanlık eğitimimi tamamladım. Bu eğitim, meditatif yaklaşımları daha derinlemesine bir yolla araştırmamı sağladı.
2018 Eylül ayında araştırmalarıma devam etmek için İtalya’nın güneyinden devam ederek Viafrangicena Del Sud Hac Yolu’nu 330 km daha yürüyerek Napoli’den Bari’ye vardım.
Sürecimin devamında yürüyüşlerimden deneyimlediklerimle ve yürüyüşüm sırasında aldığım notlarla sanatsal içeriğini ve methodlarını kendimin ürettiği “Yürüme” atölyesini tasarladım ve gerçekleştiriyorum. Aynı zamanda yürüme ile ilgili seminerler vermeye devam ediyorum.


Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 9 Ocak tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.



Walking with Dicle Dogan

The choreographer, instructor and performance artist Dicle Dogan, who takes walking as a meditative approach and travels across countries by walking, sharing her experiences with you in the Walking workshop.

Who can participate?
The workshop is open to everyone who wants to integrate their individuality and awareness into action.

Date and Time: January 12, 2019 Saturday / 15: 30-17: 30
Fee: 70 TL + VAT (For Nefess Yoga Members and Graduates * 60 TL + VAT)

* Graduates of Nefess Yoga 200-Hour Specialization Program

To ensure your registration to the workshop, you must pay the workshop fee until January 9.

For reservation please call us at 0216 550 03 00 or you can contact us by filling out the registration form below.


For Eng


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga