Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Melahat Çakır ile Mandala Atölyesi

--English Below--
The workshop is open to foreign participants and will be held in two languages.

Farkındalık odaklı Mandala Atölyesinde düşüncelerimizin geçici doğasını hatırlayarak, dikkatimizi yargılayıcı ve sonuç odaklı zihinden, hareket eden bedene davet edeceğiz. Kalemimizden dökülen her bir çizgi ve renk ile iç dünyamızın “biricikliğini” keşfetmeye çalışırken, içimizdeki yaratıcı ve yargısız çocukla tekrar bağ kurabilmeyi araştıracağız.

Sanskrit kelime anlamı ‘daire’ olan ve yüzyıllardır insanların niyetlerini bir çember etrafında bir araya getiren Mandala Sanatı, farkındalığımızı içinde olduğumuz ana ve bu anı oluşturan tüm iç ve dış faktörlere davet eder. Budizm ve Hinduizm dinlerinde evreni ve onun sürekli tekrar eden doğasını temsil eden Mandala, yaşamın sonsuzluğu ve onun içindeki her şeyin birbiriyle bağlantılı oluşunu simgeler. Eski Doğu sanatında, kişinin rahatsız edici düşüncelerden ve stresten arınması, odağını geliştirebilmesi ve sahip olduğu yaratıcı zihni tekrar özgürleştirebilmesi için uygulanan bu kadim sanat, kişiyi tüm yargılayıcı düşüncelerini bir kenara bırakarak şimdi ve burada olmaya davet eder.

Bu atölyede, çizgiler ve renkler aracılığı ile daha derinlerde olan ‘ben’ ile iletişim kurarak, hem kendimizi daha iyi tanımaya hem de özgür ve dingin bir zihinle içimizdeki yaratıcı ruhu tekrar canlandırma çalışacağız.


Kimler Katılabilir?

Mandala Atölyesi içindeki yaratıcı ruhla tekrar bağ kurmak isteyen herkese açıktır.

Çizim yaparken kullanmak istediğiniz;
- Kalemler, boyalar (mürekkep, keçeli, kuru kalemler, suluboya...)
- Silgi, cetvel, pergel (Ortak kullanımda bir set olacak)
- Çalışmayı tercih ettiğiniz özel bir kağıt ya da defteriniz varsa yanınızda getirebilirsiniz.


Tarih ve Saat: 25 Ocak 2020 Cumartesi / 14:00-17:00
Ücret: 100 TL + KDV (Nefess Yoga üyelerine ve Mezunlarına* 85 TL + KDV)

Uzman: Melahat Çakır

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 22 Ocak tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Melahat Kimdir?

2010 yılında Yeditepe Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olup bir süre grafik tasarımcı olarak çeşitli ajans ve şirketlerde çalıştı. 2015 yılında Sinem Er ile Vinyasa Eğitmen Eğitimini tamamlayıp, devamında Can Bora ile Tao Vinyasa, Barış Mıhçı ile Axis Syllabus eğitimlerinde beden ve farkındalığın farklı dinamiklerini deneyimleme şansı yakaladı. 2018 yılında Christopher Hareesh’ten aldığı eğitimde Tantra Yoga Felsefesi’nde derinleşip, devamında katıldığı Vipassana kursu ile meditasyon pratiğini günlük hayatında düzenli olarak uygulamaya başladı.

Uzun yıllar çizimle ve kalem kağıtla olan ilişkisinin meditatif bir dışavuruma evrilmesi ile hayatına giren Mandala Sanatı, farkındalık odaklı meditasyon pratiğinde yepyeni kapılar açtı.

İstanbul’da yaşayan Melahat, sanat odaklı meditatif yaklaşım araştırmalarına, Mandala Atölyeleri ve dersleri vermeye devam ediyor.

Mandala Workshop with Melahat Çakır


In this awareness-oriented mandala workshop, we are going to remember the temporary nature of our thoughts, and invite ourselves to pay attention to the moving body rather than the judgmental and result-oriented mind. While we are trying to discover the ‘uniqueness’ of our inner world with each and every line and color pouring down our pencils, we will also search for a reconnection with the creative and non-judgemental child inside us.

In Sanskrit language the Mandala means a ‘circle’ and over the centuries it brings the intentions of people together and around it. Mandala orients our awareness to the moment we live in and all the inner and outer factors that compose this moment. In Buddhism and Hinduism it represents the universe and its ever reiterating nature that symbolizes the eternity of life and its connection to everything inside. This sacred art which was practiced in ancient Eastern Art, was applied by the person to be purified from bothering thoughts and stress, to develope her/his focus and once more to free her/his creative mind and to leave her/his all the judgmental thoughts aside by inviting her/his attention here and now.

In this workshop, we are going to communicate with the deeper ‘me’ with lines and colors, and try to know ourselves better and reanimate the creative spirit inside us with our free and calm mind.


Who can join?

Mandala workshop is open to anyone who wishes to reconnect with her creative soul.

You can bring the following materials for drawing:
- Pencils, colors (ink, markers, pencils, watercolors...)
- Eraser, ruler, compass (There will be a set of materials to be shared)
- You can also bring any special paper or notebook you wish to work on.

Date and Hour: 25 January 2020 Saturday / 14:00-17:00
Fee: 100 TL + VAT ( 85 TL + VAT Nefess Yoga Members and Alumni)

Instructor: Melahat Çakır

*Nefess Yoga 200 Hours of Specialization Program students and alumni

Please kindly pay the workshop fee by 22nd of January to confirm your assistance to the workshop.

You can either call us on 0216 550 03 00 and fill in the below form to contact us.



Who is Melahat?

Graphic Designer, artist, yoga and Mandala instructor.

Having finalized her undergraduate studies in 2010 in Yeditepe University, Department of Graphic Design, she worked in various agencies and companies as a graphic designer for a while. She completed her Vinyasa Yoga Teachers’ Training in 2015 with Sinem Er. Then she experienced different dynamics of body and awareness in her Tao Vinyasa training with Can Bora and Axis Syllabus training with Barış Mıhçı. In a training on Tantra Yoga Philosophy with Christopher Hareesh in 2018, she had deeper knowledge on this disciple and she started to regularly practice meditation in her daily life upon taking a Vipassana course.

The Art of Mandala entered her life as a meditative expression of her long term relation with drawing and paper-pencil and opened her brand-new doors in her awareness-focused meditation practice.

Currently living in İstanbul, Melahat continues her art-focused research on the meditation approach, while at the same time giving Mandala Workshops and courses.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga