Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Skolyozlu kişilerin beden farkındalıklarını kazandırarak yoga pratiklerinin oluşturulması.
Skolyoz omurga yapısında oluşan biçimsel bir deformitedir. Bir çok hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi, beden kullanımına bağlı olarak da gelişebilmektedir. İki kişide aynı sebeple ortaya çıkmış olsa bile yaşam alışkanlıkları sebebiyle seyri farklı olabilir. Bu sebeple herkesin skolyozu kendi hastır ve kişiye özel tedavilerle kontrol altına alınabilir. Skolyoz düzenli egzersiz yapmayı gerektiren bir durumdur. Yoga artık günümüzde birçok tıp hekimi tarafından skolyozlu kişilere önerilmektedir. Yoga tek başına skolyozu tedavi etmez ancak tedaviye giden yolu açar. Bütünsel yoga terapi modern tıpla birlikte çalışır. Bütünsel yoga terapi yaklaşımında beden farkındalığının arttırılması ve beden bütünlüğünün yeniden kurulması araştırılır. Bu atölyede kendi bedenlerimize bu yaklaşımla bakıp, yoga pratiğimizi nasıl kurgulamamız gerektiğini araştıracağız.

Kimler Katılabilir ?
Skolyozu olup yoga pratiği yapanlar, daha önce yoga pratiği olmayan skolyozlu kişiler ve ''skolyozlu kişilerle çalışırken beden farkındalığı nasıl kazandırılır?'' diye merak eden yoga hocaları.

Katılımcıların yanlarında birer defter getirmeleri tavsiye edilir.

Tarih ve Saat: 2 Aralık 2018 Pazar / 15:00-18:00

Ücret: 110 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına* 95 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı mezunları

Uzman: Sümran Can


Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 26 Kasım tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga