Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Tülin Karagüllü ile Feldenkrais Temelli
"Bones For Life" Atölyesi
"Boynu Hizalamak"

Boyun, beden ile kafatası arasındaki köprüdür. Doğal haliyle boyun, kafatasını rahat bir şekilde taşıyabilir ama çoğumuz bunun için kas kuvvetine ihtiyaç duyarız. Çünkü birçok insanın boynu, gözle görülecek şekilde omurgasının devamı gibi değildir -ya öndedir ya da geride. Oysa vücudumuzdaki her bir parça, en uygun pozisyondayken en iyi şekilde çalışır. Dolayısıyla boynun geride ya da önde olması incinmelere ve ağrılara neden olur.


Özelde boynun genelde ise postürün hizalanması için kemiklerin üst üste gelmesi gerekir. Movement Intellegence (Hareket Zekası) Okulu’nun dört eğitim programından “Bones for Life” da bu nedenle kemiklerin kuvvetlendirilmesini esas alır. Kemiklerin kuvvetlenmesi için de hizalanma çalışmaları programın temel unsurlarındandır. Feldenkrais Metodu’nun organik öğrenme stratejilerini içeren Bones For Life, kendi ağırlığını taşıyan bir hizalanma yaratmayı sağlar.

Üç saatlik Bones For Life Atölyesi, “boynu hizalamak” konusuna odaklanıyor. Bu atölyede, boynun yapısını yeniden organize etmeyi; vücudun geri kalan kısmını boyundaki değişikliğe göre ayarlamayı ve postürü iyileştirmeyi ‘bedeniniz’ organik bir yolla öğrenecek.
Ayrıca çalışmanın sonunda her gün sadece 5 dakika ayırarak hizalanabileceğiniz bir çalışma da öğretilecektir.

Not:

En az 1 metre uzunluğunda ince havlu veya peştamal getirmenizi rica ediyoruz.


Kimler Katılabilir?

* Osteoporoz, skolyoz, kifoz gibi sağlık sorunları ile diz ve kalça rahatsızlıkları yaşayanlar.
* Dansçılar, yoga eğitmenleri, müzisyenler, oyuncular gibi bedeniyle çalışanlar.
* Yaşlılar (çalışma efor gerektirmediği için rahatlıkla katılabilirler).
* Beden Farkındalığı ve postür üzerine çalışmak isteyenler.


Tarih ve Saat: 26 Ocak 2020 Pazar / 14:00-17:00
Ücret: 180 TL + KDV (Nefess Yoga üyelerine ve Mezunlarına* 160 TL + KDV)

Uzman: Tülin Karagüllü

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 22 Ocak tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Tülin Hakkında

On iki yıldır yoga yapan Tülin Karagüllü, 500 saat yoga eğitimi, 250 saat meditasyon eğitimi ve 100 saat jnana yoga eğitimi aldı. İnsan iskeleti ile ilgilenmeye başladıktan sonra Tülin, Betül İpekçioğlu ile tanıştı ve Bones For Life ( Yaşam İçin Kemikler) eğitimine katılmaya karar verdi.

Dört yıllık eğitimi boyunca Tulin, BFL eğitimini bir mucize olarak nitelendirdi. Aynı zamanda, yoga eğitimi sırasında hareket paternleri nedeniyle yaşadığı sorunların Bones For Life eğitimi sırasında edindiği bilgilerle üstesinden gelinebileceğini buldu.
Tüm bilgilerini birleştirerek, Somatic Yoga adı altında dersler ve atölyeler vermeye başladı.

Eğitimi boyunca, Tülin Bones For Life derslerini verneye devam ederek katılımcılar üzerinde bedenlerindeki organizasyon değişikliklerini ve katılımcılarda faydalarını gözlemliyor.
Sinir sistemine hareket yolu ile çalışarak öğretmek ve öğrenmek en büyük tutkusu.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga