Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Arzu Rezzan Sunam ile 5 Hafta - 5 Element
Toprak- Köklenme & Beden , Hava - Nefes, Su - Akış, Ateş - Dönüşüm, Eter- Boşluk
18 Kasım -  16 Aralık 2022
Her Cuma  20:00 - 21:30

Arzu ile 5 hafta boyunca her Cuma akşamı yoga ve meditasyona bir element odağı ile yaklaşarak pratiğin içinden doğada ve hayatımızdaki elementlere doğru bir yolculuk....
Bedeni ve nefesi düzeltme çabasından ziyade, sadece farkında olarak hissetmeye, hassasiyet göstermeye yönelik yoga ve meditasyon pratikleri ile örülü bir program.
Bedende ve hayatın içinde doğadaki ve pratiğimizdeki elementlerin bilinci ile çalışacağız.  Programın bütününe katılabileceğiniz gibi tek bir element modülüne de katılabilirsiniz.

Programın tamamıına katılmak için 16 Kasım Pazartesi gününe kadar kaydınızı gerçekleştirmenizi, eğer çalışmalardan birine katılacaksanız çalışmanın öncesindeki Çarşamba günü saat 16:00'ya kadar ödemenizi yaparak tamamlamanızı rica ederiz.

18 Kasım Cuma Toprak & Köklenme - Beden
Bu ilk buluşmada yer ile toprakla teması hissetme ve köklenme üzerinde çalışacağız. Asanaları (yoga pozları) bedene farklı şekiller getirerek o şekli, bedeni bölüm bölüm ve bütün halinde hissetmek için araç olarak deneyimlerken köklenmeyi, zeminle teması direk tecrübe edecek küçük çalışmalar da yapacağız. Uygulama sonunda hayatımızdaki toprak elementi, toprak elementinin eksiği/fazlası ve etkileri üzerine paylaşımlar yer alacak.

25 Kasım Cumaı Hava - Nefes
Bize can taşıyan Nefes
Hiç farketmesek de hep yanımızda olan Nefes
Hep şimdide olan ve ne zaman kaybolsak bizi tutup ana getiren Nefes

Nefes farkındalığı üzerine meditasyon ile başlayacak bu buluşmada bazı nefes tekniklerini deneyimleyecek, nefesimizin öz haliyle yeniden bağ kurmaya yönelik bir yola adım atacağız. Bazı nefes uygulamalarını hareketin içinde araştıracağımız bu atölyede her gün kolaylıkla yapabileceğiniz bir nefes çalışmasını uygulayarak ve size hediye ederek ayrılacağız.

2 Aralık Cuma Su - Akış
Bedenle bağ kurduğumuz ilk buluşmanın ve nefesle bağ kurduğumuz ikinci buluşmanın ardından bu buluşmada bedenin içinde nefes ile var olmanın nefes ile hareket etmenin akışkanlığı ile çalışıyor olacağız. Yine nefesimizle bağ kurarak başlayacağımız bu uygulamada nefes almanın ve vermenin bedene getirdiği etkilerle bedeni hareket ettireceğiz. Ve yine uygulama sonunda hayatımızdaki su elementi, su elementinin hayatıma etkileri üzerine paylaşımlar yapacağız.

9 Aralık Cuma Ateş - Dönüşüm
Ateş harekete geçiren, dönüştüren… Hem korktuğumuz, hem tutkuyla ona koştuğumuz ateş… Bu buluşmada yine ateş elementini asanalar aracılığıyla pratiğin pratiğin içinde deneyimleyerek çalışacağız. Pratiğin ardından yine ateşin varlığı ve yokluğu ile hayatımızın nasıl etkilendiğini konuşuyor olacağız.

16 Aralık Eter - Boşluk
Eter tüm elementleri kapsayan element... Eter boşluk odağı ile buluştuğumuz bu günde yapmaktan ziyade olma haline odaklanacağız. Bugünkü pratiğimizde de odağımızı bir komutu yerine getirmekten ziyade kendi iç sesimiz ile hareket etmek üzerinde tutacağız. Ve sessiz bir meditasyon ile günü ve programı sonlandıracağız.  

Ücret :
Tek buluşma: 140 TL
Programın tamamı 580 TL
Son Başvuru : 14 Kasım
Tüm modüllere ya da tek bir buluşmaya katılmak mümkün!

Kimler katılabilir?
Bedeniyle, nefesiyle yakınlaşmak isteyen herkes katılabilir.  Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır. Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır.  

Uzman : Arzu Rezzan Sunam

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online