Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Ayşegül Çallı ile FluidUs Method - Nefesin Gücü 1
26 Eylül Pazar 14:00-16:00


Bu atölyede yaşamak için nefes almak yerine, aldığımız nefesle yaşamın içerisindeki duruşumuzu şekillendirmeyi, kolaylaştırmayı, bedeni taşımayı araştıracağız. Nefesi bir anahtar olarak kullanıp, öncelikle bedensel potansiyellerimizin kilitlerini açmayı araştıracağız. Nefes araştırması çalışmalarının ardından basit, akışkan, tekrarlı serilerle hareket etme biçimlerinde nefese düşen rolün payını arttırıp, bazı hareketleri sadece nefese yaptırtmayı araştıracağız.

Bu atölyeden edineceğiniz bilgilerle,
*Nefesin bilinçli kullanımıyla bedeni desteklemek,
*Bedeni ve omurgayı nefese taşıtmak,
*Postürü nefesle hizalamak,
*Hareketler / Asanalar içerisinde nefesi kullanma biçimleri konusunda edinmiş olacağınız detaylı bilgileri ve nefes farkındalığını kolaylıkla gündelik hayata taşıyabileceksiniz.

Kimler Katılabilir?
Bedene ve nefese merakla bakan, farkındalık geliştirmek isteyen herkese açıktır.  
Herhangi bir yoga tecrübesine gerek yoktur.  
Osteoporoz, skolyoz, kifoz, lordoz, disk hernisi (fıtık), sakroiliak eklem disfonksiyonu gibi sağlık sorunları ile diz ve kalça, ayak basış rahatsızlıkları yaşayanlar.
Bedeniyle çalışanlar, 65 yaş üzeri olan kişiler de katılabilirler.  
Herhangi bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte çalışmalardaki hareket serileri yumuşak akışlı, nefesle destekli ve az çaba gerektirecek şekilde tasarlanmıştır.

Ücret:
Tek Modül: 140 TL (Nefess Yoga üyelerine 120 TL)
4 Modülün Tamamı: 480 TL (Nefess Yoga üyelerine 400 TL)

Sorularınız ve ön kayıt için sayfanın sonundaki formu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com mail adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Çalışmalar Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek adına sizleri görmek isteriz, ancak kameranız yok ya da kapalı tutmayı tercih ediyorsanız, atölyenin başlangıcında kameranızı açarak uzmanımız ile iletişime geçtikten sonra kameranızı kapalı tutabilirsiniz. Güvenli bir ortam yaratmamız ve bunu korumamız için bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.  

Bizden kaynaklanan durumlar dışında herhangi bir sebeple ücret iadesi yapılmamaktadır.

Ayşegül hakkında:
Yogayla 2016 yılında tanıştım ve kalbimden vuruldum.  
2017 yılında yoga dersleri vermeye başladım; Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Yoga Terapi, Hamile Yogası özelinde yoga hocalık eğitimlerimi tamamladım. Nefess Yoga başta olmak üzere çeşitli yerlerde ve türlerde düzenli yoga dersleri vermeye de devam ediyorum.
Bel fıtığı, boyun fıtığı, eklemlerdeki mobilitenin yitirilmesi, kifoz, skolyoz, lordoz, parkinson gibi rahatsızlıklara sahip kişilerle; rahatsızlıklarının bedene getirdiği fiziksel kısıtlamalar üzerine yıllardır bire bir çalışmaktayım. Yaptığım bu çalışmalardan edindiğim sonuç ise; hareket ve nefesi hayatımıza yoga ile ekleyerek bedenin zekasını uyandırıp; kaybedilen hareket kapasitesine yeniden ulaşmak, kronik ağrıları azaltmak mümkün.  
Bu yolda öğrencilerime; edindiğim bilgiler ve tecrübeler ışığında alan tutup, gündelik hayatta beden ve nefesleriyle kurdukları ilişkinin sağlıklı bir şekilde kuvvetlenmesi için çalışmalar yapmaktayım. Eğitimini aldığım yoga türlerine ilave olarak iki yıldır FluidUs Method üzerinden hocam Carlos Tao ile çalışmalarımı düzenli olarak yürütmekteyim.
Beden üzerindeki araştırmalarımı, hareket biçimleri ve bizlerin bununla kurduğu bağlantıyı kendi bedenim ve birlikte çalıştığım bedenlerden gözlemlemeye, öğrenmeye, konusunda uzman hocalarla çalışmaya devam ediyorum.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde