Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Ayşegül Denktaş ile Meditasyon Yolculuğu


“Esenlik aklın tam gelişmişlik durumuna ermiş olmasıdır. Akıl deyince anlatmak istediğimiz şey yalnızca akla vurup, anlamak, yargıya varmak anlamında akla dayalı yargı değil ama Heidegger’in deyimini kullanırsak, gerçeği, “olduğu durumuyla” kavrayıp anlamaktır.”

Eric Fromm

Eric Fromm’un Psikanaliz ve Zen Budizm’i kitabından alıntılanan yukarıdaki açıklamaya paralel olarak Meditasyon; sanıldığının aksine aklı ya da zihni dışlamak, düşünceleri durdurmak değil, aslında tam anlamıyla zihni geçmiş kuruntularından ve gelecek kaygılarından arındırıp ‘evine geri getirerek’, olanı olduğu gibi kavramak üzerine uygulanan bir yöntemdir. Düşüncelerin geçişini izlemek, bedensel duyumların farkındalığına kendimizi açmak ve meditasyonda deneyimlediğimiz hali günlük hayatımıza taşımak...

Meditasyon yolculuğu kursunda biz de 20 dakika zen meditasyonu uygulaması ile bedensel ve zihinsel farkındalığımızın değişen dinamiklerine odaklanacağız. Meditasyonu düzenli olarak uygulamanın gündelik hayatımızdaki etkilerini grup içinde paylaşacağız.
Şamanik yolculuk deneyimleri ile Zihni’n sınırlarında dolanacağız. Hayal kurmanın, imgelemenin, niyetlerin ışığında, tüm işlerliği ile bedensel ve zihinsel varoluşumuza, yazarak, konuşarak, paylaşarak dokunacağız.

Kimler Katılabilir?
Daha önce herhangi bir meditasyon tekniği denememiş olanlar başta olmak üzere, meditasyon pratiğini düzenli hale getirmek isteyenler, farklı teknikleri meditasyonuna katmak isteyenler bu oturumlara katılabilir. Bu kursta kapalı grup çemberi oluşturacağımız için her dört oturuma da katılmanız gerekmektedir.

Buluşma Takvimi

27 Şubat 2020 / 19:30-21:00

5 Mart 2020 / 19:30-21:00

12 Mart 2020 / 19:30-21:00

19 Mart 2020 / 19:30-21:00



Ücret: 350 TL + KDV (Nefess Yoga üyelerine ve mezunlarına* 320 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 20 Şubat tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga