Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Burcu Karakurt Gün ile Doğum Sonrası İyileşme
9-30 Haziran 2022
Her Perşembe 11:00 - 12:30

Dört haftalık bu iyileşme programı ile doğum sonrası fiziksel ve ruhsal iyileşmenin kapılarını birlikte aralıyoruz. Hem postnatal yoga hem de bilgilendirici söyleşilerle bir arada olacağımız buluşmalarımız, doğumdan altı-sekiz haftadan bir seneye kadar zaman geçmiş ve hareket etmekte sakıncası olmayan tüm annelere açıktır.

Dersler Zoom üzerinden gerçekleşecek ve sonradan izleyebilmek için 17 Temmuz 2022 tarihine kadar kayıtlara erişim hakkı olacaktır.

Program başlamadan önce bir açılış çemberinde buluşuyoruz ve tüm katılımcılar olarak tanışıyoruz, içimizi döküyoruz ve bu programda bizi nelerin beklediğini konuşuyoruz.

Sonraki dört hafta boyunca, haftada bir buluşuyoruz ve önce biraz sohbet ediyoruz. Ardından her hafta belirli bir bölgeye odaklanan doğum sonrasına uygun olarak tasarlanmış yoga akışlarımızla fiziksel olarak bedenimizi yeniden keşfe çıkıyoruz, adım adım güçleniyoruz.

Her ay buluşmalarımızdan ikisinde, bize psikolog, fizyoterapist, emzirme danışmanı gibi alanında uzman konuklarımız da eşlik ediyor. Kendilerinden doğum sonrası iyileşmeye dair bilgiler alıyoruz, ayrıca merak ettiklerimizi soruyoruz ve zaman zaman da dertleşiyoruz.

Ayrıca bir WhatsApp grubunda bir araya geliyoruz; bu grup aracılığıyla deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Derslerin dışında kısa yoga akışları, nefes pratikleri ve meditasyon kayıtlarına da bu grup aracılığı ile erişip kendi pratiğimizi geliştiriyoruz.

Haziran 2022 buluşma tarihleri ve konuklar:
- Her Perşembe saat 11.00 - 12.30 arası //9-16-23-30 Haziran 2022
* 2 Haziran Perşembe Açılış Çemberi
* 9 Haziran 2022 saat 11:00 - Psikoterapist Şüheyda Oğan
Şüheyda Oğan Terzioğlu, 2016 yılında ODTÜ’de lisans eğitimini tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’deki yüksek lisans eğitimini tamamlamak üzere olan Şüheyda, aynı zamanda Mehmet Sungur’dan aldığı 4 senelik Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini ikinci üniversitesi olarak görüyor. PKOS, hamilelik, doğum, lohusalık, ebeveynlik ile ilgili zorlandıkları konularda danışanlarına bireysel ve grup seanslarında destek veriyor.
* 23 Haziran 2022 saat 11:00 - Ebe Arzu Atar
Arzu Atar 26 yıllık meslek hayatında sayını hatırlamayacak kadar birçok kadının anneliğe geçişlerinde ebe olarak yanlarında olmuş ve  doğumlarda bebeklerini de dünyaya gelişlerinde karşılaşmıştır. Serbest ebelik yapmaya devam eden Arzu, doğum öncesi ve doğum sonrası eğitimler vermeye devam ediyor, kadınlara doğum sonrası lohusalık dönemlerinde de destek oluyor. Aynı zamanda hamilelik dönemi ve doğum sonrası yoga dersleri veriyor.

Kimler Katılabilir?
Doğumdan altı-sekiz haftadan bir seneye kadar zaman geçmiş ve hareket etmekte sakıncası olmayan tüm annelere açıktır.

Ücretler:
320 TL (Nefess Yoga üyelerine ve daha önce Nefess Yoga'da hamile yogası derslerine katılan annelere 280 TL)
Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com mail adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Burcu hakkında:
Çocukluğundan beri yoga ile ilgilenen Burcu'nun eğitmen olarak yolculuğu, bir süredir fiziksel ve zihinsel olarak dengede olmadığını hissettiği 2018 yılının sonlarında başladı. Önce düzenli pratiklerle kendisini iyileştirebildiğini fark etti, sonra kendi kendine yaptığı pratikler yetmeyince soluğu eğitmenlik eğitiminde aldı.
O zamanlardan beri kendi iyileşme yolculuğundan ilham alarak çevresine yoga anlatıyor, yoga sayesinde yeni insanlarla tanışıyor, sürekli öğrenmeye devam ediyor. Şu sıralar yetişkin yogası, hamile yogası, yin ve yang yoga, meditasyon teknikleri, mindfulness pratikleri üzerine aktif bir şekilde çalışıyor.

Aldığı Eğitimler:
- Yoga Uzmanlaşma Eğitimi, Etkin İnsan, Yoga Alliance, 200 Saat
- Yoğunlaştırılmış Yin Yoga'da Uzmanlaşma Eğitimi, Berivan Aslan Sungur, Yoga Alliance, 50 Saat
- Hamile Yogası Uzmanlaşma Eğitimi, Nefess Yoga (Damla Fidancı, Aycan Pınar Sitemkar), 50 Saat
- Yoga ve Somatik Farkındalık Programı, Nefess Yoga (Yelina Tayfur), Yoga Alliance
- Mindfulness Temelli Stres Azaltma (MBSR), Kıvılcım Kıran
- 10 Haftalık Online Travmaya Duyarlı Yoga (TDY) Araştırması Asistanlığı, Bilgi Üniversitesi, Afet Yönetimi ve Travma Y. Lisans Bölümü (Sevcan Uysal) - (2021-2022)
- Postnatal Yoga Teacher Training, Arhanta Yoga, Yoga Alliance, 20 Saat

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Online