Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
“Mikro asanalar” ismini verdiğimiz hareketler sade, yavaş, net ve ufak olduğu kadar; fiziksel ve enerji bedenimize “nokta atışı” yapma görevi görürler.

Nefes & Zaten meditasyonlarında olduğu gibi, bu asanalar sadece yavaşlamayı değil, ama aynı zamanda dikkat ve odağı tamamen daraltarak, tek bir alanda toplama özelliğine sahiptirler. Asana’lardan sonra gelen dinleme bölümü ise, daraltılmış dikkatin otomatik olarak tüm bedene yayılmasıyla derinden gelen, güçlü ve geniş bir farkındalık sağlar.

Mikro Asanalar; yin, restoratif yoga’dan esinlenmiş, günümüzün çağdaş somatik hareket teknikleri Feldenkrais, Alexander, Cranio-Sacral, Skinner Release gibi bedeni tümevarım yoluyla kavrayan tekniklerin karışımından oluşmuştur. Bu asana’ların bir başka özelliği de görselleştirme/imgeleme çalışmalarını ve bazen tamamen hareketten soyutlanarak bedendeki kimi kemik ve organ sıvılarıyla meditatif bir çalışmayı içerir.

Mikro Asanalar; bedendeki derin duyum dünyasına açılan kapılardır. Introception ve proprioception kavramlarıyla çalışılır. Hareketin ne olması gerektiğine ya da hareketin netice olarak algılanmasına karşı, bu asana’lar beden mekaniğine, omurganın organik ve doğuştan getirdiği kapasiteye odaklanır. Hepimizin bildiği gibi, beden yektir; tıpkı omurga ya da bağdoku ağımız gibi… Dolayısıyla bu “bütün”ün bir parçasını baz alarak çalışmak “tüm yapıyı” etkiler. Yavaşlığı ve gözlemi ön plana çıkaran bu asanalar’ın meditatif, tanıklık etme hissi tarafı ise fizyolojik ve psikolojik olarak “terapötik” deneyimler de sunma şansı sunar.

Kimler Katılabilir?
Herkese açıktır.

Tarih ve Saat: 3 Kasım 2018 Cumartesi / 13:00-15:00

Ücret: 70 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına* 60 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı mezunları

Uzman: Can Bora


Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 29 Ekim tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga