Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Demet Demren ile Fibromiyalji ve Kronik Ağrılar için Yoga Terapi
6 Aralık Salı 20:00

Fibromiyalji nedeni bilinmeyen yaygın ağrı ile vücudun belli bölgelerinde kendini gösteren kas iskelet sistemi hastalığıdır. Kişinin yaşam kalitesini bozan kronik bir hastalıktır.
Hastalığın nedeni bilinmemekle birlikte stres, kaygı,depresyon, mükemmeliyetçi kişilik bozukluğu, fiziksel yaralanmalar, fiziksel ve psikolojik travmalar,uyku bozuklukları, rutubetli ortam, bilgisayar başında uzun saat çalışmalar fibromiyaljiye neden olduğu düşünülmektedir.
Fibromiyaljinin belirtileri arasında; Yaygın ağrı ve Tutukluk, Yorgunluk, Baş ağrıları, Uyku bozuklukları, İrritabl Bağırsak Sendromu, Anksiyete ve Depresyon belirtileri arasındadır.
Fibromiyalji için tıbbi tedavinin yanında desteklemesi için yoga, çigong egzersizleri önerilmektedir. Bu programda yoga asanalarının kuvvetlendirme, germe, gevşeme hareketlerinden faydalanacağız.
Sizler için evde 4 gün boyunca akşam buluşmaları ile öğrenerek, daha sonra kendi kendinize uygulayabileceğiniz kısa bir program.
Birlikte şifalanmak niyetimdir...

Buluşma Takvimi:
6 Aralık Salı 20:00-21:00
7 Aralık Çarşamba 20:00-21:00
13 Aralık Salı 20:00-21:00
14 Aralık Çarşamba 20:00-21:00

Ücret:
370 TL + KDV
Nefess üyeleri ve mezunlarına 355 TL + KDV

Kimler Katılabilir?
Ağrısı olan ve olmayan herkes katılabilir. Rahatlatıcı ve güçlendirici Yoga asanalarından ve Çigong Egzersizlerinden oluşur.

Derse Katılırken Yanınızda Bulundurmanızı Önerdiklerimiz
Sandalye, Battaniye, Yastıklar, Yoga Kemeri veya herhangi bir kemer, Blok veya kalın kitap

Uzman : Demet Demren

Demet Demren Kimdir?

Yoga ile tanışmam üniversite yıllarında kronik ağrılarım nedeniyle oldu. Yoga yoluna 1995 yılında Yoga Türkiye'de henüz bilinmiyorken İranlı Psikolog Dr. Hüseyin Ebadi ile Hatha Yoga ile başladım.Yoga ile şifalanınca Yoga her zaman hayatımın bir parçası oldu, düzenli olarak uygulamaya devam ettim. 2017 yılında trafik kazası geçirince kurumsal hayatı sağlığıma tekrar kavuşabilmek için sonlandırdım ve kendimi toparladığım bu süreçte Nefess Yogadan 200 saatlik Yin Yoga eğitimi aldım. Pandemi döneminde de online eğitimler almaya devam ettim. Hormon Yoga, Çigong, Bütünsel Yoga Terapi, Mindfulness, Yüz Yogası , Pilates ve Reformer Pilates almış olduğum eğitimler arasındadır. Bu yolda  kendimi geliştirebilmek için halen yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan eğitimler almaya devam ediyorum. Öğrenci olup yeni şeyler keşfetmek çok güzel, sevgiyle...

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online