Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Çocuk Yogası Derslerine Mola!

Çocuk Yogası, çocukların hayal güçlerini, esnekliklerini, doğru nefes almalarını ve enerji dolu hallerini devam ettirmelerine destek olur. Hayal güçlerini kullanarak gündelik yaşam becerilerini geliştirirler ve enerjilerini doğru yöne yönlendirebilirler.

Çocuk Yogasında eğlenceli yoga duruşlarının yanı sıra nefes çalışmaları, oyunlar, hikayeler de yer alır. Oyun ve hikayeler çocukların çalışmayı kendileri ile içselleştirerek daha güvenli hissetmelerini sağlar. Böylece çocukların duygularını daha kolay ifade edebilmelerine olanak sağlar.

Aslında çocukken hepimiz biliyorduk, büyüdükçe unuttuk. Çocuk yogasında amaç  biraz da, çocukların tüm bunları unutmadan yetişkin olmayı öğrenebilmelerine destek olmak.

Sağlıklı olmak demek; fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal olarak tam ahenk halinde olmak demek. (Dünya Sağlık Örgütü'ne göre)

Yaşa uygun yapılan yoga, çocukların vücut yapılarındaki esnekliği korumakla birlikte kasların kuvvetlenmesini, konsantrasyonun ve yaratıcılığın artmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur.

Kendi yaşdaşlarıyla ya da birbirine yakın yaşlardaki çocuklarla birlikte olmaları da sosyal, fiziksel ve zihinsel açıdan gelişimlerini desteklediği için, çocuk yogası derslerinde çocukları yaş gruplarına göre ayırıyoruz.

Sosyal açıdan grup çalışması bilincini, yaratıcılık ve problem çözme yetilerini eğlenerek ve oyunla geliştirir ve gündelik stres ve kaygının azalmasına yardımcı olur.

Çocuk yogasının en önemli etkisi, çocukların kendileriyle bağ kurmalarına yardımcı olmasıdır.

Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde / At Home