Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Asude Didem Durak ile Kundalini Yoga ile İlkbahar'a Uyum

Ekinoks dönemleri gökyüzü hareketleri ile arınmayı teşvik ederken bir yandan da yeni mevsim ile yenilenmeye, başlangıçlara yol aldığımız yoğun enerjilerin olduğu dönemlerdir. İlkbahar Ekinoksu, kısa süreliğine gece ile gündüz sürelerinin, güneş ve ay enerjisinin neredeyse birbirine eşit ve dengede olduğu gündür. Doğanın, dengelenmeye ve yeni mevsime hazırlık çağrısıdır! Bu yüzdendir ki, kış gündönümünden bu yana dinlenen, içe dönen bedenlerimiz artık baharı karşılamak için doğa ile uyumlanmaya hazırdır.

Mart Ekinoksu, niyet tohumlarının yeşermesi ve bedenin yenilenmesi için farkındalıkla geçirilmesi gereken bir zamandır. Çin Tıbbı’nda, ilkbahar mevsimi ile Ağaç elementi'ni beslemeye başlarız. Derinleşmeyi, büyümeyi, genişlemeyi, hedef belirlemeyi ve kararlılıkla eylemi anlatır bize. Aynı zamanda kış mevsiminden beri biriktirdiğimiz toksik enerjiyi bırakmak, ağaç elementinin temsil ettiği Karaciğer organını ve taşıdığı gölge duyguları arındırmak, yenilemek için de en verimli dönemdir.

Gölge yanlarını dönüştürmek, içsel gücünü fark edip harekete geçmek ve yeni mevsimin enerjisi ile uyumlanmak için İlkbahar Ekinoks’unda Kundalini Yoga ve Meditasyon atölyesine davetlisin.

Kundalini Yoga; fiziksel güç, duygusal denge, zihinsel netlik ve ruhsal farkındalık için çok güçlü bir disiplin olup bireye hızlı bir değişim gücü ve cesareti verir. Bu derste etkili bir Kundalini Nefes Çalışması, Kriyası, Meditasyonu, Çin Tıbbı ile yeni mevsime uyumlanma pratikleri:
- Arınma
- Yenilenme
- Bolluk, Berekete Niyet Etme’ye odaklanacağız.

Sen de, ilkbaharın hayatına yeni tohumlar serpmesi için rehberlik etmesine fırsat vermek istersen bu atölyeye dahil olabilirsin.

Kimler katılabilir?

Her seviyeye uyarlanabilecek fiziksel hareketler (kriya), nefes çalışmaları (pranayama), ses titreşimi şifası (mantra) ve meditasyondan oluşmaktadır.


Ücret : 60 TL (Nefess Yoga üye ve öğrencilerine 40 TL)

Uzman : Asude Didem Durak

Asude hakkında:

10 yılı aşkın süredir hayatımda olan yoga öğretisinin birçok farklı dalını Türkiye, İngiltere, İsviçre, İsveç ve Hindistan’da deneyimleme fırsatı buldum. Yolculuğuma 2017 yılında Kundalini Yoga ile devam etme kararı alarak Kundalini Yoga kadim bilgeliğini dünyaya yaymış Yogi Bhajan ile uzun seneler çalışmış Gurmukh Kaur Khalsa'nın Kundalini Research Institute (KRI) onaylı 220 saatlik “Kundalini Yoga Eğitmenlik” programını tamamladım. 2020 yılında bu alanda derinleşmek için İsveç’te Çin Tıbbı Eğitimi’ne başlayarak Kundalini Yoga Terapisti olmak üzere Guru Dharam Khalsa ile çalışmaya başladım. Bu alanda; yoğun stres, aksiyete/panik atak, kronik ağrılar, depresyon, çocukluk travmaları, uyku sorunu, dikkat eksikliği/hiperaktvite, yeme bozuklukları ve hayattaki geçiş dönemlerinde destek amaçlı konularda çalıştım.

Bu harika yolculuktan önce, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Psikoloji Bölümü’nden mezun olup İngiltere’de, University of Birmingham’da Pazarlama İletişimi üzerine yüksek lisans yaptım. Okul sırasında başlayan “eğitim” sevdam kurumsal hayatımda da profesyonel işime dönüştü ve 15 yıl kadar kurumlarda Eğitim Danışmanı ve Akademi Yöneticisi olarak çalıştım.

2015 yılında “Kundalini Yoga”nın hayatımda yarattığı dönüşüm ile radikal bir karar alarak profesyonel iş hayatımı sonlandırıp bu alanda eğitmen olmak üzere Hindistan’a gittim. Önce Kundalini Yoga’nın en kıymetli eğitmenlerinden Gurmukh ile Hindistan'da, Guru Dharam ile İsveç’te zamanla ölçülemeyecek kadar derin bir yaşanmışlığı deneyimledim.

Bu farkındalık seviyesinin verdiği dönüşümü paylaşabilmek için kurum ve merkezlerde düzenli dersler, atölyeler vermeye ve Kundalini Yoga Terapi ile danışanlarımla birebir Çin Tıbbı, Ayurveda, Numeroloji, Çakra Sistemi ve Şifa üzerine çalışmalara başladım.


Kendime, öğrenmenin ve eğitim vermenin son bulmadığı bir yaşam kurguladım.
Sat nam



*Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek adına sizleri görmek isteriz, ancak kameranız yok ya da kapalı tutmayı tercih ediyorsanız, atölyenin başlangıcında kameranızı açarak uzmanımız ile iletişime geçtikten sonra kameranızı kapalı tutabilirsiniz. Güvenli bir ortam yaratmamız ve bunu korumamız için bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.

*Bizden kaynaklanan durumlar dışında herhangi bir sebeple ücret iadesi yapılmamaktadır.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde / At Home