Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Naz Tekeş ile Yoga ve Uyku

7 Nisan Çarşamba / 20:00 - 22:00

Uyku hayatta kalmamız, kaliteli bir hayat yaşamamız için en gerekli ihtiyaçlarımızdan biridir. Pandeminin de etkisiyle uyku problemi yaşayanların sayısı oldukça arttı. Bu etkinlikte uykunun psikolojik etkilerine ve açıklamasına değineceğiz. Yoga pratiklerinin uyku üzerindeki etkilerini konuşacağız ve deneyimleyeceğiz.

Birçok yöntem denedin ama hala uykuya dalmada güçlük mü çekiyorsun? Uykuya dalmada güçlük çekmek dışında uyunan uykunun kaliteli olması da çok önemli. Yeterli ve iyi bir uyku çektiğini düşünüyorsun ama uyandığında yorgun, halsiz mi hissediyorsun? Uyku ile ilgili merak ettiklerin mi var? Uyku bozukluğu yaşadığını mı düşünüyorsun? Bozuklukları ve belirtilerini mi merak ediyorsun?

Tüm bunların ve daha fazlasının cevabını beraber araştırmaya ve öğrenmeye davetlisin! 

Klinik psikoloji bitirme tezimi düzenli yoga pratiği yapan ve yapmayan bireylerin uyku kalitesi ve ruhsal belirti sonuçlarının karşılaştırılması üzerine yaptım. Etkinlikte tezimden örnekler vereceğim ve içeriğini detaylı olarak anlatacağım. Bunun dışında tezimden sonra yapılan güncel çalışmaları da kaynak olarak kullanacağım.

Uyku ve yoganın ilişkisini konuşarak başlayacağız, yatağa girmeden önce rahatlatıcı ve uykuya dalmaya yardımcı bir pratikle etkinliğimizi bitireceğiz.

Etkinlik herkesin katılımına açıktır. Tek ihtiyacınız olan Rahat kıyafetler, yoga matı veya üzerinde yoga yapabileceğiniz bir havlu vb. ve not tutmak için kağıt kalem.

Ücret: 60 TL (Nefess Yoga üye ve öğrencilerine 50 TL)

Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com mail adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek adına sizleri görmek isteriz, ancak kameranız yok ya da kapalı tutmayı tercih ediyorsanız, atölyenin başlangıcında kameranızı açarak uzmanımız ile iletişime geçtikten sonra kameranızı kapalı tutabilirsiniz. Güvenli bir ortam yaratmamız ve bunu korumamız için bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.

Uzman: Naz Tekeş

Naz Kimdir?

Uzman klinik psikoloğum ve yoga eğitmeniyim. 2015 yılında yoga yapmaya başladım. Yoga pratiklerim arttıkça daha fazla öğrenmek ve derinleşmek istedim. 2017 yılında ilk eğitmenlik eğitimimi Hatha Yoga üzerine aldım. Eğitimimi tamamladıktan sonra yoga ile ilgili düşüncelerim ve pratiğim bütünüyle değişti. Çok aceleciydim. Başlayacağım eğitimden keyif almak yerine aklıma gelen şey bitirdikten sonra daha başka ne yapabilirimdi. Anı yaşamanın ne kadar keyifli bir şey olduğunu eğitmenlik eğitimim sayesinde ve değerli hocalarımın katkılarıyla keşfettim. Önceleri yogayı daha bedensel hedeflerim için yapıyordum. Eğitimim sonrasında yoganın zihinsel boyutu ile tanıştım ve pratiklerime bunu da dahil ettim. Pratiklerimde bedenimi korumaya ve ihtiyacımı dinlemeye önem vermeye başladım. Pozu tamamlamaktan çok pozu araştırmak ve bana nasıl hissettirdiğini keşfetmek daha çok ilgimi çekmeye başladı. Bedenimin ihtiyaçlarını ve isteklerini dinlemek kendimle ilgili keşifler yapmamı sağlıyor ve bunun sonu yok! Önüme çıkan yollarda kendimi dinleyerek ilerliyorum ve akışın beni götürmesine izin veriyorum.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde / At Home