Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Övünç Esen ile Mobil & Core

Bu dersler her seviye için!

Sağlıklı bir sinir, hormonal sistem ve sağlıklı kilo alma/verme için kas almak veya sahip olunan kası korumak gerekir. Bunun için de koruyucu egzersiz yöntemleri kullanılmalıdır. Koruyucu egzersiz yöntemleri; kişinin iyi haline uygun olan, rahat hareket etmesine olanak sağlayacak ve sıkışma yaratmayan hareket alışkanlığı kazandıracak güvenli bir alanı açar. Pilates ve mobilite yöntemleri bu tarz egzersiz metodlarıdır.

Güçlenme egzersizleri mobiliteyle desteklenmeli, esneme ve güçlenme ayrı düşünülmemelidir.
Bu tarz çalışmalar, hem duruşu dönüştürür hem de güçlenme sağlayarak günlük hayattaki hareket konforunu artırır. Duruşa uygun hareketle birlikte kişinin gündelik hayatta harcadığınız enerji azalır ve kalanını kullanmak üzere depolarsınız.

Bu derslerde, hem bedenin ihtiyaçlarını keşfederek gündelik hayatta buna yönelik yaşamayı öğrenecek hem de tüm kas ve iskelet sistemini esnetip güçlendireceğiz. Bununla birlikte hem olası sakatlıkların önüne geçecek, hem de var olan eklem ve omurga hassasiyetlerine de bakım onarım ve yapacağız.

Kimler Katılabilir?
Herkes.

Buluşma Tarih ve Saatler:

3 Ekim Pazartesi 19:00-19:50
5 Ekim Çarşamba 19:00-19:50
10 Ekim Pazartesi 19:00-19:50
12 Ekim Çarşamba 19:00-19:50
17 Ekim Pazartesi 19:00-19:50
19 Ekim Çarşamba 19:00-19:50
24 Ekim Pazartesi 19:00-19:50
26 Ekim Çarşamba 19:00-19:50

4 Hafta Her Pazartesi & Çarşamba / Saat 19.00 / 50dk.

Ücret:
750 TL + KDV (Nefess Üyelerine %10 indirim ile 675 TL)
Kayıt için son başvuru tarihi 30 Eylül

Uzman: Mustafa Övünç Esen

Tüm hayatım mikro ve makroyu, insanı ve yaşadığı doğayı anlamak üzerine kurulu büyük bir merakla şekillendi. Anadolu Öğretmen lisesi mezuniyetim sonrası lojistik ve sosyoloji lisans eğitimlerini tamamladım, gelişim psikolojisiyle ilgilendim. İlköğretim ve lise yıllarında lisanslı basketbol oynadım ve stokan do karate yaptım.  Akademik ilgim 2014’te pilatesin hayatıma girmesi ile birlikte anatomi ve fizloyolojiye yöneldi.  Çeşitli pilates ekollerinden eğitimler aldım. Fizik tedavi uzmanları ve osteopatlarla işbirliği içinde sporcu sakatlanmaları, omurga ve eklem hassasiyetleri üzerine koruyucu ve destekleyici egzersizlerle uygulamalı anatomi çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Sinirbilim, zihin ve beden bütünlüğü üzerine çeşitli eğitim ve atölyelere katıldım. Yoga ve Vedanta İle tanışmam daha önce edindiğim tüm birikimimi bütünsel bir sisteme oturtmuş oldu.  Fonksiyonel antrenman üretme ve hareket çeşitlendirme üzerine de çalışarak eğitimini aldığım tüm metodları bir araya getirip online platformlarda verdiğim dersleri ürettim.

Son zamanlarda grup ve bireysel online derslerle birlikte, acro yoga kamp, atölye ve eğitimleri ve yoga eğitmen eğitimlerinde destek ve ortak öğretmen olarak temel fonksiyonel anatomi, pilates temelleri öğretiyor, yoga vedanta rehberliğinde eğitim kolaylaştırıcısı olarak destek oluyorum.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Online