Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Şafak Uysal ile Kadının ve Erkeğin Ötesinde


Biyolojik, rasyonel ve manevi varlıklar olarak bu dünyadaki varoluş biçimlerimizin her biri, bu varoluşa kaynak teşkil eden enerjinin niteliğine ve dengesine doğrudan bağlı... Ancak ilginçtir ki kendimizi, (yoga ve şifa pratiklerimiz de dahil olmak üzere) neredeyse her an farkına varmadan aşırı sınırlıyor ve öz-varlığımızın gereksiz bir şekilde ketlenmesine sebep oluyoruz. Bu alışkanlığı terk etmek ve olabildiğince bütünlüklü bir varoluş sergilemek üzere, bedenimizin doğal zekasından ve Doğa'nın bütünlüğüyle aramızdaki içkin bağlantıdan yola çıkmak elimizde... Her tür farkındalık pratiğinde, sinir sisteminin kendiliğinden düzenlenmesine; pençesinde kıvrandığımız ayrı-lık ve yetersizlik zanlarının çözülmesine ve kendimizi (hayat tarafından sonsuz desteklenir bir hâlde) emniyette ve güvende hissetmemize müsaade edecek tek şey bu...

Söz konusu “doğal zeka”nın harekete geçebilmesi, kendi bedenlerimizle derin ve hakiki bir samimiyet kurmamıza dayanıyor. Bu yakınlaşma sürecinin adım taşları; harekette inşa oluyor, durağanlıkta derinleşiyor ve başkalarına uyumlandıkça bereketleniyor. Böylelikle zihnimiz, bedenimizin ve Bilincin varlığına duyarlı hale geliyor; yumuşaklığın ve hazzın biçimsiz ferahlığında çözülmeye başlıyor ve Nesnesi Olmayan Aşk'ın üç temel dışa vurumu olan kırılganlıktan-arınmışlık, sınırsızlık ve ötekisizliğe açılıyor.

Bu uzun ve kademeli çalışmada: Godfrey Devereux tarafından geliştirilen Radikal Ekoloji yaklaşımı bağlamında, bedenimizin tüm frekanslarının bütünleşik aktivasyonunu merkez alan bir somatik farkındalık pratiğinin zevkini sürmeye çalışacak; dişil ve eril enerji de dahil olmak üzere her tür ikilikçi deneyimin ve koordinatların ötesine uzanmamıza yardımcı olacak bu pratik aracılığıyla, zaten olageldiğimiz içsel bilgelikle buluşma olasılığının kapısını aralayacağız.

Kimler Katılabilir?

Derse katılmak için herhangi bir yoga ve benzeri tecrübeniz olmasına gerek yoktur; tüm seviyelere uygundur.


Tarih ve Saat:
8 Mart 2020 Pazar / 14:00-17:00

Ücret: 120 TL + KDV (Nefess Yoga üyelerine ve mezunlarına* 100 TL + KDV)

Uzman: Şafak Uysal

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 4 Mart tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Şafak Hakkında

Şafak Uysal’ın bedenle ilişkisi, uzun yıllar boyunca sürdürdüğü çağdaş dans ve kontak doğaçlama faaliyetlerine dayanmaktadır. Yogaya yaklaşımının belkemiğini David Cornwell'den aldığı Free Yoga Hocalık Eğitimi ve Godfrey Devereux ile Olivia Crooks'tan aldığı Dinamik Yoga / Radikal Ekoloji eğitimleri oluşturmaktadır. Uzun zaman çeşitli yoga stüdyoları bünyesinde ve bağımsız olarak düzenli dersler vermiş; çeşitli yerli ve yabancı eğitmenlerle çalışma fırsatı bulmuştur. Bedensel farkındalık odaklı pratiklerini son dönemde Tasavvuf, Ayurveda ve Reiki gibi alanlardaki çalışmalarıyla pekiştiren Şafak, çeşitli şifa anlayışlarının (bir varlık hali olarak) Yoga ile nasıl ilişkilendiğini araştırmakta; aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde tasarım, eğitim ve kuram odaklı akademik çalışmalarını sürdürmektedir.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga