Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.

Skolyozlu kişiler için yoga asanaların skolyozlarına özel nasıl dönüştürülebileceğini araştıracağımız bir ders.

Skolyoz sanılanın aksine bir hastalık değil bir bulgudur. Farklı bir çok sebep skolyoza neden olabilmektedir. Bu sebeple skolyoza omurga yapısında oluşan biçimsel bir deformite demek daha doğrudur. Yoganın skolyoz üzerindeki etkisi artık bilinmeye ve tıp hekimlerince tedaviyi destekleyici olarak skolyozlu kişilere önerilmeye başlamıştır. Ancak her skolyoz kişiye özeldir. Her skolyoz için tek bir tedavi biçimi olmadığı gibi, yaptığımız her asana pratiği de skolyozlu kişiye fayda sağlar diye bir doğru yoktur. Eğer olabiliyor ise bir uzmanla skolyozunuza özel çalışabilir ya da girdiğiniz bir grup dersinde asanaları kendi skolyozunuza göre modifiye edebilirsiniz. Bu ders boyunca kendi skolyozumuza bakıp, asanaları nasıl kendi ihtiyacımıza uygun bir şekilde modifiye edebileceğimizi araştıracağız.


Kimler Katılabilir?

Skolyozu olanlar ve bu araştırmayı kendi pratiğine uygulamak isteyenler.

Tarih ve Saat: 2 Şubat 2019 Cumartesi / 16:00-18:00

Ücret: 70 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına* 60 TL + KDV)

*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Uzman: Sümran Can


Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 30 Ocak tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Sümran Hakkında

12 yaşında idiopatik skolyoz teşhisinin koyulmasının ardından hayatım ve bedenim bir daha aynı olmadı. Geriye dönüp, eski fotoğraflara baktığımda skolyozumun doğuştan benimle olduğunu şimdi farkediyorum. 12 yaşımda olan şey, ergenlikle birlikte skolyozumun hız kazanmasıydı. Gerçirdiğim operasyon sonucu takılan implant yardımıyla omurgam belirgin bir biçimde düzeldi. Dışarıdan yapılan bu müdahale, tek başına iskeletten kaynaklanmayan skolyozumun bedenimdeki yan etkilerini durdurmuş olsa da çoğu yerde hissettiğim sıkışmışlık ve kısıtlılık hissimi pek de hafifletmedi. 2010 yılında ağrılarım artınca yogayı hayatıma soktum. Yoganın bedenim, ağrılarım ve sıkışmışlık ve kısıtlılık hissim üzerinde olumlu etkilerini hemen görmeye başladım.
2013 yılında Zeynep Aksoy - David Cornwell ve Naz Şarman hocalarımdan Temel Yoga eğitimi alarak hem kendi bedenim üzerimde çalışmaya hem de dersler vermeye başladım. Sırasıyla Mey Elbi, Devrim Akkaya Başak Deepa Yüksel ile çalıştım. Elise B. Miller'ın skolyoz konusundaki bir online seminerine katıldım. Her bir hocam ve her bir eğitim, skolyozum üzerinde başka başka keşifler yapmama yardımcı oldular. Kendi skolyozumla uzun zamandır çalışıyorum. Skolyoz ile ilgili okuyor, araştırıyor, kendi pratiğime ekleyip bunları deniyor ve içlerinden bedenime en uygununu seçiyorum. 2 yıldır kendimden başka skolyozu olan kişilerle çalışma fırsatım oldu. Her birinden öğreniyorum. Öğrendikçe heyecanlanıyorum. Yakın zamanda ''Skolyoz için Beden Farkındalığı'' atölye çalışması ile skolyozun beden bütünlüğü hissi, sinir sistemi, iç organlar, nefes, duygular ve tüm sistemlerin işleyişine etkileri üzerine de paylaşımlarda bulunmaya başladım. Bu benim için yeni ve heyecanlı bir yol.


Yoga Therapy for Scoliosis with Sumran Can

For people with scoliosis yoga asanas scoliosis can be transformed into a special lesson.

Who can participate?
Those with scoliosis and those who wish to apply this research to their own practice.

Date and Time: Saturday, February 2, 2019/16: 00-18: 00
Fee: 70 TL + VAT (For Nefess Yoga Members and Graduates * 60 TL + KDV)

* Graduates of Nefess Yoga 200-Hour Specialization Program

Expert: Sumran Can

To ensure your registration to the workshop, you must pay the workshop fee until January 30.

For reservation please call us at 0216 550 03 00 or you can contact us by filling out the registration form below.


Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga