Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Sümran Can ile Skolyozu Anlamak
3 Aralık Cumartesi 14:00 - 18:00


Skolyozun beden, nefes, beden bütünlüğü, duygular, iç organlar, sinir sistemi üzerindeki etkilerinin ve bunlara dair farkındalığın geliştirilmesine nasıl katkı sunarım sorusunun araştırılacağı bir atölye çalışması.

Skolyoz sanılanın aksine bir hastalık değil bir bulgudur. Farklı bir çok sebep skolyoza neden olabilmektedir. Bu sebeple skolyoza omurga yapısında oluşan biçimsel bir deformite demek daha doğrudur. Yoganın skolyoz üzerindeki etkisi artık bilinmeye ve tıp hekimlerince tedaviyi destekleyici olarak skolyozlu kişilere önerilmeye başlanmıştır. Yoga, tek başına skolyozu tedavi etmez ancak tedaviye giden yolu açıp, destekler. Her skolyoz kişiye özeldir. Skolyoz için tek bir tedavi biçimi olmadığı gibi, yaptığımız her asana pratiği de skolyozlu kişiye fayda sağlar diye tek bir doğru yoktur.
Bu atölye çalışmasında, skolyozlu bir öğrenci ile çalışırken beden farkındalığının arttırılması, beden bütünlüğünün yeniden kurulması, nefes farkındalığının geliştirilmesi, sinir sisteminin yeniden yapılandırılması konularında nasıl alan tutabileceğimizi çalışacağız.

Kimler Katılabilir?
Yoga Eğitmenleri ve Skolyozu Olan Yoga Öğrencileri

Buluşma Tarih ve Saati
3 Aralık Cumartesi
14:00 - 18:00

Ücret:
385TL + KDV
Kayıt için Son Başvuru Tarihi 17 Kasım!

Uzman: Sümran Can

Sümran Can Kimdir?
12 yaşında geçirdiği skolyoz operasyonu sonrası beden deneyimine bu pencereden bakan ve bu deneyimi iyileştirmek için çalışan Sümran, 2010 yılında tanıştığı yogayı beden enstrümanını akord etmenin bir aracı olarak görüyor. 2013 yılından beri alanının uzmanlarından aldığı eğitimler ile kendi skolyozlu beden deneyimini harmanlandığı yoga derslerinde, kişinin kendi bedenini tanıması ve ihtiyaçlarını duyması konusunda kolaylaştırıcılık yapmaya devam ediyor.

Öğrencilerin Gözünden;
"Bugün Sevgili Sümranın verdiği Skolyoz atölyesine katıldım.
Skolyoz hakkında çok şey öğrendim. Öğrenmenin ötesinde deneyimledim diyebilirim. Sümran kendi bedeninden, hikayesinden edindiklerini öyle canlı aktardı ki, hem skolyozla yaşamak hakkında bir belgesel, film izlemiş gibi etkilendim, hem skolyozun bedeni bütün olarak, nasıl etkilediğini, fizyolojiyi, solunumu, diğer organları, sinir sistemini ve beden bütünlüğünü nasıl etkilediğini anladım.
Bu atölyeye katılma niyetim skolyozu olan öğrencileri daha fazla destekleyebilmek idi, ancak atölye bana bundan çok daha ötesini sundu.
Bugün bir kez daha kanlı canlı gözlerimle bir insanın kendi hikayesiyle barıştığında bedenini daha iyi anladığında, özenle bedeninin ihtiyaçlarını anlayarak düzenli çalıştığında öncelikle bedeni sonrasında etrafını nasıl dönüştürebildiğine şahit oldum.
Sümran kendi bedeninin her zerresini dinleyerek hem skolyozu, hem fizyolojiyi, hem nefesi, hem beden bütünlüğünü öyle güzel kavramış ki Kaçmayınca, görmeye açık olunca hayatın, yoganın nasıl dönüştürücü olabildiğine bir kez daha şahit olmaktan heyecan duydum. Hala da çok heyecanlıyım.
Yıllardır önce kendiyle, sonra birebir ve grup derslerinde öğrencileriyle çalışan ve gözle görülür çok önemli sonuçlar alan Sümran bugün bu atölyeyle yepyeni bir kapı açtı. Artık olanı olduğu gibi görmesiyle başlayan bu kendini ve etrafını dönüştürme serüveni kartopu etkisiyle büyüyecekmiş gibi hissediyorum. Biz yoga hocaları, skolyozla yaşayanlar Sümran'dan ve birbirimizden çok şey öğrendik. Bir kez daha bunları tecrübe edebildiğime, tecrübesini açık kalple sunanlara, Nefesse ve bize alan açan tüm yollara şükrediyorum.
Böyle hikayelerin içinde kendimi hayal etmekten alıkoyamıyorum. Ya hepimiz kendimizi olduğumuz gibi görme cesaretini bulsak, potansiyelimizi ortaya koysak dünya nasıl bir yer olur?
Yoga hocaları, doktorlar, politikacılar, ebeveynler, bütün insanlar…
Ve buna, herbirimize inanıyorum. Sümranları tanıdıkça her gün inancım bir kez daha artıyor…"
Arzu Rezzan Sunam -  Yoga Eğitmeni


"Herkese paylaşımları için sonsuz teşekkür ederim. İyi ki katılmışım bu etkinliğe 🙏 Çok güzel şeyler öğrendim ve skolyozu olan kişilerle empati yapma deneyimi paha biçilemezdi. Ki ben bu kadar zorlayıcı bir omurga problemi olduğunu düşünmemiştim, beni biraz sarstı bile."
Şule Sırakaya - Pilates Eğitmeni

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online