Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Tülin Karagüllü ile 9 x 9 Bedeni İyileştirme Atölyesi
Bones for Life ile Yaza Hazırlık: Yaza Girerken Kendinize Bir İyilik Yapın!            

Yaz geliyor, güneş kendini gösterdi. Bütün bir kış evde veya ofis ortamlarında kapalı kaldık. Ağrılarımız ve duruş bozukluklarımız arttı. Yaza daha dik ve ağrısız girmek mümkün.
9x9 Bedeni İyileştirme Atölyesinde Mayıs ayı boyunca yapacağımız 9 derste bedenimizdeki 9 bölgeye odaklanarak bedenimizi kışa hazırlayacağız. Böylece hareket verimliliğimizi artıracak, kapanan bedenlerimizi açacak, postürümüzü hizalayacak ve ağrılarımızla baş etmeyi öğreneceğiz.  

Tarihler:
9-12-14-16-19-21-23-26-28 Mayıs
Her Pazartesi & Perşembe 20:00 - 21:15
Her Cumartesi 11:00 - 12:15

Dersler interaktif olarak gerçekleştiğinden video kaydı alınmamaktadır. Kurulacak Whatsapp grubu üzerinden çalışmalarla ilgili ses kayıtları ile temel çalışmalar paylaşılacaktır.

Nelere Çalışacağız?
•    Boyun: Bedenimizin en gergin ve ağrısını en çok hissettiğimiz bölgesi olan boynu hizalayacak, serbest bırakmayı öğreneceğiz.
•    Bel (Lumbar): Hareketsizlikten ve sürekli oturmaktan sıkışan belimizin yükünü hafifletecek, rahatlatacak ve hizalayacağız.
•    Kalça: Kemiklerin en çok zayıfladığı bölge olan kalçayı hizalayarak dengeli hareket etmesini sağlayacak ve güçlendireceğiz.
•    Diz: Kısıtlı alanlarda hareket etmekten esnekliğini kaybeden, hassaslaşan ve kilitlenen dizlerimizi rahatlatacağız.
•    Ayak: Bedenimizin ayakta durmasını, yürümesini sağlayan ayaklarımıza konforlu bir hareket için dengeli basmayı öğreteceğiz.
•    El Bilekleri: Sürekli bilgisayar ve cep telefonu kullanmaktan, mutfak ve ev işlerinden zayıflayan el bileğimizdeki kemikleri kuvvetlendireceğiz.
•    Çene: Yoğun kaygılardan, endişelerden ve stresten etkilenen çenemizin gerginliğini azaltmanın ve serbest bırakmanın yollarını öğreneceğiz.  
•    Göğüs Kafesi: Bedenimizin en katı bölgesi olan göğüs kafesini esnetecek ve hareket kabiliyetini geri kazandıracağız.
•    Kürek Kemikleri: Giderek daha hareketsiz kalan, kamburlaşan ve sırt ağrılarına neden olan kürek kemiklerimizi canlandıracak ve omurgayı rahatlatacağız.

Kimler Katılabilir?
* Osteoporoz, skolyoz, kifoz gibi sağlık sorunları ile diz ve kalça rahatsızlıkları yaşayanlar.
* Dansçılar, yoga eğitmenleri, müzisyenler, oyuncular gibi bedeniyle çalışanlar.
* Yaşlılar (çalışma efor gerektirmediği için rahatlıkla katılabilirler).
* Beden Farkındalığı ve postür üzerine çalışmak isteyenler.

Ücretler ve kayıt:
1250 TL
Erken ödeme indirimi ile : 1100 TL (3 Mayıs'a kadar geçerli)
Sorularınız ve ön kayıt için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com mail adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Çalışma Zoom üzerinden online olarak gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek adına sizleri görmek isteriz, ancak kameranız yok ya da kapalı tutmayı tercih ediyorsanız, atölyenin başlangıcında kameranızı açarak uzmanımız ile iletişime geçtikten sonra kameranızı kapalı tutabilirsiniz. Güvenli bir ortam yaratmamız ve bunu korumamız için bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.

Tülin Kimdir?
On üç yıldır yoga yapan Tülin Karagüllü, 500 saat yoga eğitimi, 250 saat meditasyon eğitimi, 100 saat Jnana yoga eğitimi aldı. İnsan iskeleti ve fonksiyonları ile ilgilenmeye başladıktan sonra Tülin, Betül İpekçioğlu ile tanıştı ve Movement Intelligence (hareket zekası) okulunun Bones For Life (yaşam kemikler içindir) eğitimine katıldı.
Dört yıllık eğitimi boyunca Tülin, eğitimini bir mucize olarak değerlendirdi. Aynı zamanda, yoga pratiği sırasında hareket paternleri nedeni ile yaşadığı sıkıntıları Bones For Life eğitiminden edindiği deneyim ile üstesinden gelebileceğini buldu. Tüm bilgilerini birleştirerek, Somatik Yoga altında dersler ve atölyeler düzenlemeye başladı.
Bones for Life eğitimi boyunca Tülin, kitap, video veya herhangi materyalin kullanımının ve araştırılmasının yasak olduğu iki yıl boyunca sadece bedeni üzerinde çalıştı. Son iki yılında da ileri düzey öğrenme ve öğretme döneminde verdiği derslerde, katılımcıların beden farkındalığın derinleştiğini ve çalışmaların bedenlerinde yeniden organizasyon yarattığını ve iskeleti en verimli şekilde kullanmayı gözlemledi.
2022 yılında Clinik Sonatik Movement eğtimine başlayan Tülin Karagüllü ağrısız yaşam için somatik hareket ve sinir sistemi üzerine çalışmaya devam ediyor.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Online