Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
--English Below--
The workshop is open to foreign participants and will be held in two languages.

Yağmur ile Kontak Doğaçlama Atölyesi


Bir yerin, topluluğun, olayın ya da durumun içine girerken ne yapıyoruz, nasıl hissediyoruz? Hayatın akışı içinde vardığımızı, bir şekilde bağ kurabildiğimizi hissettiren anlar, eylemler var mı?

Varışı başı ve sonu olmayan, sürekli kendini yenileyen bir süreç olarak düşünebilir miyiz?
Yaşadığımız benzer deneyimlerin ötesinde, her varışı bir yeniden tanışma süreci olarak yaşayabilir miyiz?

Her yola çıkma hali bir varış hali. Bu atölyede bedende, zihinde değişen hallerin içine varışı farklı bedenlerle birlikte araştıracağız. Kendimizi olabildiğince açabilmek; tanıdık olmayanı, bilinmeyeni deneyebilmek için ihtiyaç duyduğumuz güvenli alanı birlikte kurmaya çalışacağız. Her kişinin kendi iç zamanında ve hızında hareketin akışı sırasında birbirimize ulaşmayı, varmayı deneyeceğiz.


Atölye, kendi bedenini ve başka bedenlerle kurduğu ilişkileri dansın içinde deneyimlemek isteyen herkese açıktır. Yaş, cinsiyet, sağlamlık-sakatlık ayrımı yapmaksızın, hareket tecrübesi olan ya da olmayan her beden, bu pratik içinde kendi hareketini özgürce keşfedebilir.


Tarih ve Saat: 11 Ocak 2020 Cumartesi / 14:30-18:00

Ücret: 110 TL + KDV (Nefess Yoga Üyelerine ve Mezunlarına 100 TL + KDV)
*Nefess Yoga 200 Saatlik Uzmanlaşma Programı öğrenci ve mezunları

Kolaylaştırıcı: Yağmur Kutlar

Atölyeye kaydınızı kesinleştirmek için 8 Ocak tarihine kadar atölye ücretini ödemeniz yeterlidir.

Rezervasyon için 0216 550 03 00 nolu numaradan bizi arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.


Yağmur Hakkında

Şehir Planlama (Lisans), Kentsel Tasarım (Yüksek Lisans) eğitimlerini tamamladıktan sonra kırsalda topluluk yaşamı, sürdürülebilirlik ve katılımcı tasarım çalışmalarında farklı dernek ve projelerde yer almaktayım. 2015 yılından beri düzenli olarak yoga ve meditasyon dersleri vermekte, çeşitli eğitimlere asistanlık yapmakta ve bireysel bedensel terapiler sunmaktayım. 2018 yılından bu yana Kontak Doğaçlama Türkiye ekibine dahil olarak tanıtım ve iletişim konularında destek sunmaktayım.

Çocukluğumdan itibaren hareketle yakın bir ilişkim oldu. 10 sene kadar farklı voleybol takımlarında pasör olarak oynadım. Trekking, bisiklet, mağaracılık gibi doğa sporlarıyla ilgilenirken yoga ile tanıştım. 2011'den bu yana düzenli olarak yoga ve meditasyon pratikleri yapmaktayım. 2014 yılında beden terapileri ile tanışarak çeşitli eğitimler almaya başladım. Eş zamanlı olarak hareket ve beden araştırmalarımda Kontak Doğaçlama ile tanıştım ve çeşitli atölyelere katılmaya başladım. 2016 yılında Defne Erdur ve onla çalışan araştırma grubuna dahil oldum ve hala bireysel araştırmalarıma devam etmekteyim.

Çatı Dans Sanatçıları Derneği Bünyesinde Kontak Doğaçlama atölye ve jamleri, Çıplak Ayaklar Kumpanyası bünyesinde çeşitli eğitmenlerle doğaçlama ve çağdaş dans atölyeleri ve çeşitli festivaller ile hareket araştırma ve öğrenme sürecine devam etmekteyim.


Contact Improvisation Workshop with Yağmur


In this workshop, we will practice basic principles of contact improvisation with partner and group games and discover ourselves within the movement without the concern to have a perfect form, look pretty or achieve something.

We will search for our bodies and its movement possibilities with body awareness exercises that would ease moving comfortably and safely. We will make physical resting studies to experience different means to relate to the ground, partner and space; and learn the basic concepts of Contact Improvisation as the point of contact, share of weight, among others.

The workshop is open to everyone willing to experience her own body and its relations with other bodies in dance. All bodies, without any discrimination based on age, gender, strength-disability, experience in motion, can freely discover their movement in this practice.

Date and Hour: 11 January 2020, Saturday / 14:30-18:00

Fees: 110 TL + VAT (100 TL + VAT for Nefess Yoga Students and Alumni*)
*Nefess Yoga 200 Hours of Specialization Program students and alumni

Instructor: Yağmur Kutlar

Please kindly pay the workshop fee by the 8th January to confirm your attendance to the workshop.

You can either call us on 0216 550 03 00 or fill in the below form to contact us.


About Yağmur

Having completed my undergraduate studies in City Planning and master studies in Urban Design, I have been working in different associations and projects on rural community living, sustainability and participatory design studies. I have been regularly giving yoga and meditation courses since 2015, work as an assistant in various workshops and give personalized body therapies. I have been supporting Contact Improvisation Turkey team since 2018 in promotion and communication services.

I have had a close relationship with movement since my childhood. I played volleyball as a setter for around ten years. While I was being involved in nature sports as trekking, cycling, caving, I met yoga. I have been regularly practicing yoga and meditation since 2011. I met with body therapies in 2014, and started to take various trainings. During the same period, ı met with Contact Improvisation as part of my motion and body research, and I started to attend to various workshops. I became a part of Defne Erdur’s research group in 2016. I am still conducting my personal research in this area.

I am conducting Contact Improvisation workshops and jams for Çatı Contemporary Artists Association, improvisation and contemporary dance workshops for Çıplak Ayaklar Kumpanyası and various festivals so as to proceed my motion research and learning process.



Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga