Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Yelina Tayfur ile Yoga ve Somatik Farkındalık Programı
2 Kasım  - 23 Kasım 2022


Dört haftalık programda yoga ve sinir sistemi bağlantısı üzerinden kendi doğamızı ve doğamızdaki örüntüleri fark etmek için yola çıkacağız. Bedenin yoga tarihindeki yerine ve anlamına bakacağız. Travmaya Duyarlı Yoga ilkeleri üzerinden yoga ve meditasyon uygulamalarını nasıl kendimize uygun şekilde kullanabileceğimize dair yeni bir bakış geliştirmeyi deneyeceğiz. Programda, her biri ayrı temalarda, herkesin kolayca ulaşabileceği ve “bedenlenmiş/embodied” pratiği esas alan kısa yoga serilerini de uygulama fırsatımız olacak.


Bu programda neler var?
Dört hafta boyunca, çarşamba akşamları yapacağımız buluşmaların her biri 1,5 saat sürecek. Her buluşmada hem konu anlatımı ve paylaşım hem de kısa yoga/hareket/meditasyon pratiği olacak.

Bu programda, bilhassa Michael Stone, Thich Nhat Hahn, Bessel Van Del Kolk gibi isimlerden; Organic Intelligence protokolünden, Polyvagal Teori’den ve Trauma Center - Trauma Sensitive Yoga (Travmaya Duyarlı Yoga) yaklaşımından ilham ve parçalar var.
Programdaki bazı başlıklar şöyle:

- Oryantasyon, Köklenme, "Embodiment"
- Sinir Sistemi ve Yoga ilişkisi
- Doğamızdaki kaynakları keşfetmek
- Güvende hissetmek, Boddhisattva, İfade

Program Dahil Olanlar:
Program bittikten sonra sorularınızı konuşmak, paylaşmak ve birbirimizi güncellemek için beraber karar vereceğimiz tarihlerde devam buluşmaları yapacağız.
Her hafta, işlenen konularla ilgili size yazılı materyal gönderilecek ve yoga serileri için Zoom kayıtlarına bir ay boyunca ulaşım hakkınız olacak.
Program Yoga Alliance - YACEP onaylı olduğundan yoga eğitmenleri 10 saatlik bu programı CE (devam eden eğitim) kredisi olarak işleyebilecekler.

Kimler Katılabilir?
Herkes katılabilir.
Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Buluşma Tarih ve Saatleri:
Çarşamba akşamları - 20:00 - 21:30
2 - 9 - 16 - 23 Kasım tarihlerinde
Son Kayıt Tarihi : 26 Ekim Çarşamba

Ücret:
Bağış Usulüdür.
Önerilen: 400 - 800 TL arasında bütçenize uygun bir meblağ.
*Eğer bu sizi zorlayacaksa yelinatayfuryoga@gmail.com adresine yazmaktan çekinmeyin.

Uzman: Yelina Tayfur

Yelina Tayfur Kabatepe kimdir?
Yelina, 2006 yılında yoga ile tanıştı ve uzmanlaşma eğitimlerini Zeynep Aksoy, David Cornwell, Zeynep Çelen ile tamamladı. Yelina, 2015 yılından beri Nefess Yoga bünyesinde Hatha Yoga uzmanlaşma programları düzenliyor ve temel seviyede ders vermeye uygun yoga uzmanları yetiştiriyor.

Yıllar içerisinde, dünyanın farklı yerlerinde, Richard Freeman, Matthew Sweeney, Rolf Naujakat, Godfrey Devereux, Donna Farhi, Chuck Miller, Loise Ellis gibi hocalarla birlikte çalışma fırsatı buldu. Aynı zamanda Hindistan Mysore'da Ashtanga Yoga Institute bünyesinde Sharath Jois ile çalıştı.

Yelina, 3 senelik, mindfulness temelli travma çözümlemesi ve psikolojik dayanıklılık eğitim programı olan Organic Intelligence HEART eğitimini ve JRI - Center for Trauma bünyesinde 300 saatlik Travmaya Duyarlı Yoga (Trauma Sensitive Yoga) eğitimini tamamladı. Travmaya Duyarlı Yoga ilke ve pratiklerini verdiği derslere ve eğitimlere dahil ediyor, derslerinde güvenli alan yaratmak ve travmayı ve sinir sistemine etkilerini gözeterek yoga & meditasyon dersi vermek üzerine yoğunlaşıyor ve yoga uzmanının yeri, kimliği, öğrencilerle ilişkide güç dengeleri ve sınırların korunması ile ilgili kafa yoruyor.

Yelina, Amerikan Hastanesi Code Lotus Mindfulness Programı’nın kurucu ekibinde yer alıyor.

Uzun zamandır Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği gönüllüsü olan Yelina, aynı zamanda "Yoga ve Ekolojik Farkındalık" konusunda da etkinlikler düzenliyor ve bir yandan da serbest olarak avukatlık mesleğini sürdürüyor. Blog yazılarılarını topladığı bir websitesi var: www.yelinatayfur.com

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi alabilir ya da kayıt olabilirsiniz!

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online