Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Yelina Tayfur ile Yoganın Yaşam İlkeleri
27 Haziran Pazar 13:00 - 15:00

Patanjali'nin Yoga Sutra'sında, yoga uygulaması sekiz kollu, yapısal ama hiyerarşik olmayan bir çerçeveye oturtulmuştur. Donna Farhi, bu hiyerarşik olmayan yapıyı şöyle anlatır:  
“Yoga Sutra'nın yazarı Patanjali, her ne tarza odaklanırsanız odaklanın temeli oluşturacak sekiz kollu (aştanga) yolu yapısal bir destek olarak tanımlıyor...Patanjali’nin ördüğü bu model, sınırlı olan fikirlerimizin çözülmesini sağlayan bir sürecin tarifi ki bunun sonucu da özgürlük. Yoganın sekiz kolu genelde hiyerarşik bir süreç olarak açıklanır ancak bu yaklaşım yogayı bir hedef olarak vurguladığı için kopuk ve ikilem içerisinde yoganın “elde edilebilecek” bir şey olduğu yanılgısına yol açar. Sekiz kolu daha ziyade bir bedenin kolları ve bacakları olarak gözümüzde canlandırmak daha faydalı- hepsi merkezdeki yoga bedeni sayesinde birbirine bağlı."

Yama ve Niyama, sekiz kollu yolun ilk iki kolunu oluşturur. Yama ve Niyama'yı "Yaşam İlkeleri" olarak yorumlayabiliriz. Yama, dışarıyla, diğerleriyle olan ilişkimizde kılavuz olan ilkeleri; Niyama ise kendimizle ilgili veya kendimizle ilişkimizde başat olan ilke ve davranışları ifade eder. Yoga yolunu çizgisel bir yol, yogayı varılması gereken bir hedef, yoga metinlerini de dogmatik kurallar olarak ele almaktansa, tüm bu ilke ve metotlara döngüsel, güncel ve bütüncül bir yaklaşımla bakmak mümkün.  

Bu atölyede, Yoga uygulamamızı matın dışına bir adım daha çıkarmak, yoganın yaşam ilkelerini hayatımızın içinde bulmaya dair düşünecek, paylaşacak ve tartışacağız.

Yogaya ilgi duyan herkes katılabilir.

Ücret : 60TL - 200 TL arasında bütçenize uyan bir meblağ ile katılabilirsiniz.

Çalışma Zoom Platformu üzerinden gerçekleşecektir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır.

Yerinizi ayırtmak için aşağıdaki ön kayıt formunu doldurabilir veya nefessyogaegitim@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Size en kısa zamanda mail üzerinden geri dönüş sağlanacaktır.

Uzman: Yelina Tayfur

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Evde / At Home