Görüntülemekte olduğunuz etkinliğin tarihi geçmiştir.
Güncel etkinliklerimizi görmek için lütfen tıklayın.
Asu Somer ile Yoga Anatomisine Giriş
25 - 26 Aralık 2021 / Online

Yoga anatomi bilgisinin anlaşılır bir şekilde aktarılacağı bu kursta, anatomik farklılıkları ve bunun yoga uygulamamızı nasıl etkilediğini teori ve uygulama içinde inceleyeceğiz. Belli başlı kavramları ve terminolojiyi öğrenmek gereklidir ancak programın yaklaşımı ezber değil kavrama odaklıdır. Bu atölye, bedenin yapısını ve nasıl hareket ettiğini anlamanız için bir zemin sağlar.

Temel anatomi bilgisi, bedene dair daha duyarlı bir farkındalığı geliştirirken; hem kendi uygulamanızı sağlıklı bir şekilde yapmanıza hem de birlikte çalıştığınız kişilere güvenli bir uygulama sunmanıza yardımcı olur.

İçerik
- Hareketi sağlayan yapıları tanımak  
- İskelet sistemi  
- Eklem yapısı ve hareket kabiliyeti  
- Kas ve fasya sistemi  
- Hareketi sınırlayan etkenleri anlamak: germe ve kompresyon  
- Anatomik yapımız yoga asana uygulamamızı nasıl etkiliyor?  
- Dikkat edilmesi gereken noktalar.

Kimler Katılabilir?
Bu kurs yoga uygulamasını daha bilinçli şekilde yapmak isteyenler içindir. Katılımcının en az 3 aydır düzenli bir şekilde yoga yapıyor olması gereklidir.

Tarih & Saat  
25 Aralık 2021 Cumartesi,  10:00 - 17:15  
26 Aralık 2021 Pazar, 10:00 - 17:15

Ücret: 600 TL

Uzman : Asu Somer

Eğitmen Hakkında:  
Asu, 2005’de Hindistan’da Iyengar stilinde başlayan yoga ve meditasyon deneyiminin ardından, uygulamasını derinleştirmek için 2010’da Hatha yoga, Meditasyon ve Yin yoga uzmanlık programlarına katıldı. İlk eğitimlerinde David Cornwell, Berivan Aslan Sungur, Zeynep Çelen ve Çağ Gürle ile çalıştı. Yin yoga üzerine çalışmalarına 2011’de Paul Grilley ve Suzee Grilley’den anatomi, meditasyon programları ve Sarah Powers’dan uzmanlık programları alarak devam etti. Sunduğu programlar çoğunlukla yin yoga, yoga anatomisi, tao vinyasa, meditasyon üzerine yoğunlaşmıştır.  

Uluslararası yoga standartlarını belirleyen Yoga Alliance kuruluşunun deneyimli uzmanlığı ifade eden E-RYT 500 ve YACEP® (Yoga Alliance Continuing Education Provider) sertifikalarına sahiptir. Daha detaylı bilgi ve sorularınız için: www.asusomer.com

Çalışmalar Zoom Platformu üzerinden gerçekleşmektedir. Görüşmelerin linki sadece katılımcılarla paylaşılmaktadır. Eğitmenin kişiye özgü yönergeler verebilmesi için katılımcıları görmesi gerekmektedir. Özel nedenlerden dolayı kameranızı kapalı tutmanız gerektiğinde eğitmeni bilgilendiriniz.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Online