Bilge Cansu Saltık ile Dolunay Sanat Terapisi & Niyet Ritüeli
22 Mayıs 2024 Çarşamba
Saat 21:30 - 23:00


Arketipler ve semboller, evrensel bir alanda her kelamı & miti, zahiri ve batını birbirine bağlayan, fiziksel dünyanın ötesinde manayı taşıyan birer kapı ve anahtardır. Yaşamı okumayı, bu izleri sürmeyi seçtiğimizde hayatımızdaki semboller, bizi varoluşun özündeki sonsuz ruha bağlar.

Sanat terapisi çalışmalarında Simya’nın “Magnum Opus (Büyük İş)” döngüsü üzerinden ilerleriz ve psişede Hermetik bilgiye temas ederiz. Zihnin sınırlarından özgürleşen yaratım gücümüz kolektif bilinç alanında güçlü bir tezahüre dönüşür.

Dolunay, ruhsal yolculuğumuzda dolan kabımızdan gerekenleri bırakabilmek ve yeni yaratımlara alan açmak için bizi destekliyor. Hayatlarımızda sıkça karşılaştığımız bir kök yara ya da karanlığın, şifaya dönüşümüne birlikte şahit olmak için alan açıyor.

Bu dolunayda “Sanat Terapisi ve Niyet Ritüeli” aracılığıyla bizimle bir içsel yolculuğa çıkmaya ne dersin?

Nefessyoga.com’da buluşalım!

Atölye Hakkında
Hayatımızda bilinçli ya da bilinç dışında etken olan sembol ve arketipler asla rastlantısal değil. Evrensel bir tekerrür halinde olan sembolleri ve arketipleri hayatın içinden okumak, izlerini sürmek ve gerektiğinde dönüştürebilmek büyük bir öz farkındalık ve simya bilincine işaret eder.

An’daki varoluşumuzda derin bir gözlem halini yakaladıktan sonra bilinçaltımızda önemli roller alan halleri sembolleştirebilir ve somut bir alanda sağaltım yapabiliriz. Yönlendirmeler ile, uykuyla uyanıklık arası, beynin Alfa ve Theta frekanslarında olduğu trans haline geçiş yaparız. Ve burada zihnin sınırlarından özgürleşen yaratım gücümüz ve niyetlerimiz kolektif bilinçle temasa geçerek daha güçlü tezahür eder.

Sanat terapisi çalışmalarında Simya’nın ‘Magnum Opus’ döngüsü üzerinden ilerleriz. Hayatlarımızda sıkça karşılaştığımız bir kök yara ya da karanlık ile çalışır ve bu yaraların şifaya dönüşümünü birlikte seyrederiz.

Bu dönüşümden açığa çıkan bilgeliği hayatlarımızda eylemsellikle pekiştirmek mümkün olur. Sübtil enerji alanında yaptığımız bu sağaltım kağıt ve kalemin ötesinde fiziksel dünyamızda da yer eder. Yol bizi zorladığında kim, nasıl olduğumuzun ayırdında mıyız? Sınandığımızda tepkisel mi yoksa içsel bir farkındalıkla mı yaklaşıyoruz durumlara?

Dolunay, ruhsal yolculuğumuzda dolan kabımızı bırakabilmek ve yeni yaratımlara alan açabilmek için bizi destekliyor. Hayat yolunda artık bize hizmet etmeyen hangi oluş halini bırakmalıyız? Şu anda bıraktıklarımızın yerine, bizi güçlendirecek ve eminlikle ruhun yolunda olmamızı destekleyecek hangi oluş halini, olasılığı, sembol yada arketipleri koyuyoruz...

Bu 1,5 saatlik atölye çalışmasında dolunay bize eşlik ederken, Sanat Terapisi ile Niyet Ritüelini deneyimledikten sonra gündelik yaşama da aktarabileceğiniz pratik bir sağaltım çalışması yapacağız.

Etkinlik canlı/online olarak Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.

Sanat Terapisi & Niyet Ritüeli için Gerekli Malzemeler:
●    1 adet mum
●    2 adet beyaz A4 kağıt
●    Alanınızı arındırmak için seçtiğiniz bir tütsü
●    Renkli kalemler / boyalar, (yoksa tek renkle de çalışılabilir ama renkli kalem yada boya kullanmamızı öneririm daha etkili bir çalışma için)
●    Çalışma esnasında içine koyup karıştırmak için bir çanta, torba yada kap
●    Tercihe bağlı, ritüel esnasında içsel alanınızı destekleyeceğini düşündüğünüz kişisel objeler, sunak örtüsü, kristaller vb.

Kimler Katılabilir?
Öz farkındalık, şifa ve sağaltım alanlarıyla ilgilenen tüm katılımcılara açıktır.

Buluşma Tarihi
22 Mayıs 2024 Çarşamba / Saat 21:30 - 23:00

Son Başvuru Tarihi: 21 Mayıs 2024 Salı

Etkinlik Ücreti;
200 TL + KDV

SATIN ALMAK VE KATILMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRİNİZ!


ETKİNLİK, NEFESS YOGA ÜYELERİNE ÜCRETSİZDİR!
YERİNİZİ AYIRTMAK İÇİN LÜTFEN BİZE BİLGİ VERİNİZ; nefessyogaegitim@gmail.com

Kayıt ve detaylı bilgi için aşağıdaki formu doldurabilir ya da bize mail/tel ile ulaşabilirsiniz; nefessyogaegitim@gmail.com  / 0533 473 2781

Bilge Cansu Saltık Kimdir?
2017’de New York Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. 10 senelik yoga yolculuğunda Yoga Terapi ve Hizalanma üzerine ilk yoga eğitimini 2015’te tamamladı. 2017 ve 2018’de arka arkaya iki 200 RYT eğitmenlik eğitimi bitirdikten sonra grup & özel yoga dersleri vermeye başladı. 2019’da Rishikesh Yoga Vidya Mandiram’da 500 saatlik karışık stil (Hatha - Yin - Ashtanga Yoga) eğitmenlik eğitimini tamamlamıştır.

Hem yoga etkinlik ve inzivalarında, hem de online ve stüdyo alanlarında 2018’den bu yana derinleşmeye ve paylaşmaya devam etmektedir. Öz şifa ve farkındalık, kişinin kendi kanallığını keşfetmesi ve paylaşması üzerine alan tutuyor; farklı disiplinler & yollar arası hakikatin yankılarını araştırıyor. Aşkın ve ilhamın evrensel dilinden, sembol ve arketiplerin izini sürerek, birliğe giden yolda ilerliyor. Odak noktaları: Hatha ve Yin Yoga, Yoga Mitoloji, Felsefe ve Psikoloji, Sanat Terapisi, Bütünsel Şifa, Bilinçaltı Sağaltım & Meditasyon Çalışmaları, Doğaçlama ve Özgür İfade, Su Terapisi Uygulamaları.

Etkinlik Bilgiler

  • Yer: Nefess Yoga Online


Yerinizi hemen ayırtın!

Aşağıdaki ön kayıt formunu doldurun, en kısa zamanda etkinlik ile ilgili sizinle iletişime geçelim.